Preventieve hulp helpt te voorkomen dat psychische klachten erger worden.
Preventieve hulp helpt te voorkomen dat psychische klachten erger worden. (Foto: Pixabay)

Gratis cursussen omgaan met psychische klachten

NIEUW-WEST - Preventie betekent voorkómen. Preventieve hulp helpt je om te voorkomen dat je psychische klachten erger worden. Vanuit Prezens, onderdeel van GGZ inGeest, richten we ons op het leren omgaan met psychisch kwetsbare situaties. 

Ons aanbod is gratis toegankelijk en een verwijzing van de huisarts is niet nodig.

Omgaan met stress

In de cursussen Minder Piekeren, Positief Zelfbeeld of Voluit Leven ontwikkel je technieken om om te gaan met stress, angst en of piekeren. Naast onze cursussen bieden wij één tot maximaal drie coachingsgesprekken aan voor mensen die lichte klachten ervaren. Voor vrouwen die spanning en stress ervaren tijdens de zwangerschap of na de bevalling bieden wij het MamaKits spreekuur. Ook vaders kunnen hier terecht. 

Omgaan met een naaste met psychische klachten

Het valt niet altijd mee om om te gaan met een naaste met psychische klachten. Daarom is er een spreekuur voor familie en naasten met aandacht voor jou en bieden we cursussen aan. De cursus omgaan met Borderline of Stresshantering voor familie en naasten biedt jou handvatten, ondersteuning en (her)kenning. 



Als je somber bent of angstig en je hebt kinderen, dan kan dat een extra zorg zijn. Je kunt even niet de ouder zijn die je wilt zijn. Ook wil je niet dat je kinderen weten dat er iets aan de hand is of dat je kinderen zich zorgen gaan maken over jou. 


Maandelijks organiseren we online bijeenkomsten over ouderschap. In deze bijeenkomst praten we met elkaar over wat er goed gaat bij het opvoeden en wat u moeilijk vindt. Partners zijn ook welkom.

Ondersteuningsgroepen voor kinderen

 Voor kinderen die opgroeien in stressvolle situaties of kinderen die een ouder hebben die kampt met psychische klachten of een verslaving, bieden wij cursussen voor verschillende leeftijden. Wij hebben de volgende cursussen in deze leeftijdsgroepen: Piep zei de muis, 4-8 jaar; Doe-Praatgroep 8-12 jaar, Time4U 12-16 en 16-21 jaar. Hierin leren kinderen plezier maken, hun eigen gevoelens te ervaren en vorm te geven. Deze cursussen starten weer in 2022. Vraag nu alvast een kennismakingsgesprek aan! 


Neem vrijblijvend contact met ons op: tel. 088 788 5015 of preventie@prezens.nl of kijk op www.ggzingeest.nl.