Het team van installatiebedrijf Piet Bruijn, met Piet en zijn vrouw Nel links vooraan zittend.
Het team van installatiebedrijf Piet Bruijn, met Piet en zijn vrouw Nel links vooraan zittend. (Foto: Aangeleverd)

'Elk stapje verduurzaming is er één'

HEERHUGOWAARD - Wie zijn huis duurzaam en toekomstbestendig wil maken, heeft in P. Bruijn Installatiebedrijf de ideale partner. Het installatiebedrijf aan de Flemingstraat 37 in Heerhugowaard biedt tal van energie- en kostenbesparende oplossingen zoals warmtepompen, pv-panelen, zonneboilers maar ook aan kleinere maatregelen als bijvoorbeeld het waterzijdig inregelen van cv-systemen. En in tegenstelling tot wat veel mensen denken, hoeft het verduurzamen van de woning echt niet altijd veel geld te kosten en elke investering die gedaan wordt levert gegarandeerd rendement op.

Installatiebedrijf P. Bruijn loopt al jaren voorop waar het gaat om verduurzaming van de energievoorziening en biedt hiertoe diverse mogelijkheden voor zowel de particuliere als industriële sector. Piet: "Met een warmtepomp bijvoorbeeld kan je huis van het aardgas af en verlaag je je energieverbruik en CO2-uitstoot. Dat is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor je portemonnee. Afhankelijk van de situatie en mogelijkheden van de woning kijken we welke soort warmtepomp het meest geschikt is; dit is maatwerk. Een goed geïsoleerde nieuwbouwwoning heeft een lage warmtevraag; ook wordt er vaak vloerverwarming in geïnstalleerd, zodat de ruimtes efficiënt kunnen worden verwarmd en gekoeld. Maar ook bij bestaande woningen kunnen warmtepompen zeer interessant zijn, zeker als een aantal energiebesparende maatregelen - goede isolatie en een laagtemperatuursysteem zoals bijvoorbeeld vloerverwarming - wordt toegepast."

Waterzijdig inregelen

Een ander milieuvriendelijk alternatief voor aardgas is een zonneboiler: een zonnecollector op het dak gebruikt warmte uit zonlicht om water op te warmen. Dat water wordt via een leidingsysteem naar een voorraadvat geleid. 's Winters springt de cv-ketel bij, omdat het water anders niet warm genoeg wordt. Ook is er de warmteterugwin-douchegoot, die relatief schoon en warm douchewater opvangt, opnieuw verwarmt en gefilterd terugbrengt. Piet: "Een kleine winst, maar het telt allemaal mee. Elk stapje in het verduurzamen van je huis is er één." Piet Bruijn adviseert zijn klanten dan ook graag bij wat het beste past bij hun wensen, budget en interesses.

Kijk op pietbruijn.nl of bel voor vrijblijvend advies 072-5760730.