De vier pensionarissen zijn vorige week in het zonnetje gezet.
De vier pensionarissen zijn vorige week in het zonnetje gezet. (Foto: aangeleverd)

Feestweek op basisschool J.P. Sweelinck

Nieuws

ALPHEN AAN DEN RIJN- Het eind van het schooljaar nadert en voor de J.P. Sweelinckschool betekent dat dit jaar niet alleen een afscheidsfeestje voor groep 8. Het is ook het eind van een lange carrière van maar liefst vier docenten die vanaf deze zomer van hun pensioen gaan genieten. Zowel directrice Cootje, als IB-er Anja en juffen Petra en Hannie zijn al vele jaren bekende gezichten op de Sweelinck. 

Opa’s en oma’s die nu de kleinkinderen van school halen vertellen dat ze zich nog kunnen herinneren dat ze hun zoon of dochter de eerste schooldag bij juf Anja in de klas brachten en ook menig ouder herinnert zich nog dat ze vroeger bij juf Hannie of juf Petra in de klas zaten. Juf Cootje kwam tijdens haar studie stagelopen bij de J.P.Sweelinck, waar toen al de drie andere dames aan het werk waren. 

Klassiekers

Deze vier “klassiekers” kunnen natuurlijk niet stilletjes vertrekken. De afgelopen weken zijn de kinderen, leerkrachten en oudercommissie druk bezig geweest met de voorbereidingen van een feestweek. Deze week had vorige week plaats. Elke dag van deze week is één van de pensionarissen in het zonnetje gezet door twee klassen, geheel in het thema van haar favoriete vakantie. De week begon met varen op het Braassemermeer met juf Cootje, dinsdags dansen op Ibiza met juf Petra, op woensdag stapte juf Hannie op een cruise naar de Caraïben en op donderdag is juf Anja welkom geheten op de Franse camping, inclusief markt. De week is afgesloten met een uitje aan het strand.