Mevrouw Van Klaveren-du Bois heeft een lintje opvangen.
Mevrouw Van Klaveren-du Bois heeft een lintje opvangen. Foto: gemeente Alphen aan den Rijn

Mevrouw Van Klaveren-du Bois heeft een lintje ontvangen

ALPHEN AAN DEN RIJN- Mevrouw Van Klaveren-du Bois, woonachtig in Alphen aan den Rijn, heeft vorige week uit handen van burgemeester Liesbeth Spies een koninklijke onderscheiding (lintje) ontvangen. Van Klaveren-du Bois is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Zij ontving haar lintje tijdens de opening van het nieuwe pand van de Alphense Honden Club. Van Klaveren-du Bois is al vanaf 1985 in verschillende functies actief als vrijwilliger voor de Alphense Honden Club, vanaf 1980 is zij daar lid. Vanaf 1985 is zijtrainer van de discipline Opvoeden (grootste discipline binnen de Alphense Honden Club). Zij gaf minimaal één avond per week les voor een groep van ongeveer acht cursisten. De laatste paar jaar fungeert Van Klaveren-du Bois meer als invaltrainer. Zij is volgens de gemeente altijd bereid in te springen als een vaste trainer verhinderd is.

Vanaf 2011 is ze ook coördinator van de afdeling Opvoeden, waarbij zij de eindverantwoordelijkheid draagt voor de kwaliteit en relevantie van de Opvoedlessen. Hierbij horen taken als het verzorgen van de cursusroosters, het inplannen van trainers, het indelen van de cursisten in de juiste groep, het opleiden en bijscholen van trainers, het doen van onderzoek naar bestaande en nieuwe methoden om honden en geleiders te laten leren.

Van 2008 -2010 was Van Klaveren-du Boissecretaris van de Alphense Honden Club. Als secretaris was zij verantwoordelijk vooronder andere het notuleren tijdens vergaderingen, het uitwerken van de notulen, het uitzetten van de acties onder de bestuursleden, het verzorgen van de in-en externe communicatie, het behandelen van de post en later e-mail.