Een dagje uit naar Avifauna kan door de gemeente Nieuwkoop.
Een dagje uit naar Avifauna kan door de gemeente Nieuwkoop. Foto: archief.

Dagje uit met een laag inkomen?

NIEUWKOOP- Voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen in gemeente Nieuwkoop stellen Stichting Leergeld Zuid-Holland Midden en de gemeente een dagje uit beschikbaar. Dit jaar kunnen de kinderen naar Avifauna, Vue Cinema (Alphen aan den Rijn) of Naturalis.    

Een laag inkomen is een (gezamenlijk) netto- inkomen dat niet hoger is dan € 1.750 netto per maand voor een echtpaar en  € 1.475 netto per maand voor een alleenstaande ouder. 

Kinderen kunnen zelf kiezen waar ze naartoe willen. Bij alle activiteiten wordt indien nodig een buskaartje van Arriva geleverd. Ook de ouders krijgen bij een toekenning een toegangskaartje en een buskaartje. Zo kan het hele gezinnen genieten van het dagje uit. Het is mogelijk om voor de jonge kinderen in uw gezin kaartjes voor Avifauna en voor de oudere kinderen kaartjes voor de bioscoop aan te vragen.  

Woont u in de gemeente Nieuwkoop, zijn uw kinderen jonger dan 18 jaar en heeft u een laag inkomen? Dan kunt u via de stichting Leergeld een dagje uit aanvragen. U kunt het dagje uit aanvragen van 12 juli tot en met 1 september. De kaartjes zijn geldig tot en met 31 december 2021. Ga voor meer informatie en het indienen van een aanvraag naar www.elkkinddoetmee.nl en kies voor gemeente Nieuwkoop.