Het is genieten op de Nieuwkoopse Plassen.
Het is genieten op de Nieuwkoopse Plassen. Foto: archief Andries de la Lande Cremer.

Wel varen, geen overlast veroorzaken op de Nieuwkoopse plassen

NIEUWKOOP- Wat is er mooier dan op een warme zomerdag lekker de plas op te gaan en met elkaar van het water en de natuur te genieten? De Nieuwkoopse en Langeraarse plassen bezorgen veel mensen vaarplezier. 

Op het water kunt u de politie en handhavers van de gemeente en Natuurmonumenten tegenkomen. Zij zorgen voor een veilige vaaromgeving door te controleren op de vaarvergunning, overmatig drankgebruik, te hard varen en ander wangedrag zoals afval in het water gooien of harde muziek. Een schipper met te veel drank op of jongeren onder de achttien jaar met alcohol op de plas, daar let de gemeente extra op. Ook tegen te harde muziek treedt ze op. Wangedrag pakken we aan, het blijft dan niet bij waarschuwingen.

Maximumsnelheid

Op beide plassen geldt een maximumsnelheid van zes km per uur. Dat is bijna gelijk aan wandelsnelheid. Vaar niet te hard. Vaart u met een boot (met verbrandingsmotor of elektrisch) op de Nieuwkoopse plassen, vergeet dan uw vergunning niet. Voorkom een boete. Wilt u precies weten hoe hard u vaart? Maak dan gebruik van de app digiHUD te downloaden in de Play Store of de app GPS dash free voor de Iphone gebruikers.

Heeft u last van harde muziek op de plassen? Of van een boot die te hard vaart? Meld het dan via Verbeterdebuurt.

Het Comomeer? Nee, echt in Nieuwkoop.