Het Fonds Alphen en omstreken steunt het Jeugdmuziekkamp met 1.500 euro.
Het Fonds Alphen en omstreken steunt het Jeugdmuziekkamp met 1.500 euro. ((Foto: Fonds Alphen en omstreken))

Fonds steunt Jeugdmuziekkamp

Nieuws

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het Fonds Alphen en omstreken steunt het Jeugdmuziekkamp met 1.500 euro. Van 14 tot 21 augustus zal het 35e Jeugdmuziekkamp neerstrijken in het Drentse Appelscha. Het fanfareorkest, met veel jeugdleden van verenigingen uit Alphen en omstreken zal een week lang intensief repeteren op een mix van diverse muziekstukken.

Aan het einde van de week worden drie concerten gegeven, twee op locatie en een slotconcert bij thuiskomst. Het orkest staat dit jaar onder leiding van de jonge dirigent Vincent Verhage. In totaal worden negen muziekstukken ingestudeerd.

Het Jeugdmuziekkamp 2021 wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Alphen, dat een financiële bijdrage beschikbaar heeft gesteld van 1.500 euro in het kader van muzikale vorming. 

De organisatie is blij dat zij, mede met deze bijdrage, na ‘een verloren coronajaar’ weer een kamp kan organiseren. Fonds Alphen en omstreken steunt jaarlijks maatschappelijke initiatieven in Alphen aan den Rijn en omgeving. Het afgelopen jaar (2020) ondersteunde het met ruim 260.000 euro initiatieven die ervoor zorgen dat verenigingen en stichtingen allerlei projecten kunnen opstarten/uitvoeren op het gebied van kunst, cultuur, maatschappij, onderwijs, gezondheid en sport. 

Overigens werden, door corona, niet alle initiatieven ook uitgevoerd. Voor zover mogelijk hebben de aanvragers uitstel gekregen om hun initiatief op een later moment uit te voeren. Meer informatie over het fonds is te vinden op de website: www.fondsalphen.nl.