Wipstelling Korenmolen Nieuw Leven in Hazerswoude-Dorp.
Wipstelling Korenmolen Nieuw Leven in Hazerswoude-Dorp. (Foto: Stichting Wipstelling Korenmolen 'Nieuw Leven')

'Kijk eens binnen in de molen'

HAZERSWOUDE-DORP - "Bent u van plan om er deze zomer op uit te gaan met de fiets? Kom dan eens langs bij Wipstelling Korenmolen Nieuw Leven in Hazerswoude-Dorp. Diverse fietsroutes door het schitterende Groene Hart leiden u door de Dorpsstraat, waar de molen al meer dan 200 jaar een prominente plek heeft."

"Onze molenaars geven u graag een rondleiding door de enige wipstellingmolen in Nederland die nog als korenmolen in gebruik is."

"Via de maalzolder komt u op de stelling waar u een schitterend uitzicht heeft en de wieken van dichtbij kunt bekijken", aldus de Stichting Wipstelling Korenmolen 'Nieuw Leven'. 

'U kunt met eigen ogen zien hoe het maalproces in zijn werk gaat'

"Als u geluk heeft en er voldoende wind is, kunt u bovendien met eigen ogen zien hoe het maalproces in zijn werk gaat."

Molenwinkel

"Uw rondleiding door de molen sluit u natuurlijk af met een bezoek aan de molenwinkel. Hier vindt u een uitgebreid assortiment producten om mee te bakken, waaronder diverse soorten bloem en meel, broodmixen en kant-en-klare mixen voor cake en koek", aldus de stichting. 

Vrijwilligers

"Heeft u vragen over brood of banket bakken? Stel ze aan onze vrijwilligers. Zij zijn altijd in voor een praatje en helpen u graag verder."
De molen en de winkel zijn elke zaterdag geopend van 9.00 tot 15.00 uur.

Meer informatie is te vinden op de website: www.molennieuwleven.nl.