Nieuwe leveranciers hulpmiddelen voor inwoners met WMO-indicatie

ALPHEN AAN DEN RIJN- Inwoners met een Wmo-indicatie kunnen gebruik maken van hulpmiddelen, zoals een scootmobiel en een rolstoel. De gemeente Alphen regelt dat hulpmiddelenleveranciers deze diensten voor u op touw zetten.

Meerdere afspraken die de gemeente Alphen aan den Rijn met hulpmiddelenleveranciers heeft, lopen af. Daarom heeft de gemeente weer nieuwe afspraken met verschillende leveranciers gemaakt die vanaf 1 januari 2022 deze activiteiten en diensten gaan verzorgen. Zo zet de gemeente zich in voor vitale en gezonde inwoners die zelfstandig zijn en kunnen deelnemen aan de maatschappij.

Vanaf 1 januari 2022 kunnen inwoners terecht bij Welzorg en Medipoint voor hulpmiddelen zoals een scootmobiel, rolstoel of tillift (vanuit de Wmo). Participe blijft de de Wmo- indicatie leveren tot de nieuwe partijen (‘coöperatie Dichtbij in de Rijnstreek’) starten vanaf 1 januari 2022. Alle inwoners behouden hun hulpmiddel en als ze dat willen kunnen ze overstappen naar een andere leverancier. 

De gemeente voert de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) uit. Deze wet is bedoeld voor mensen die hulp nodig hebben bij het zelfstandig thuis wonen en het ontmoeten van anderen. Maar ook voor de ondersteuning van mantelzorgers, om overbelasting te voorkomen.