De Historische Verenging Alphen aan den Rijn is weer aan de slag.
De Historische Verenging Alphen aan den Rijn is weer aan de slag. (Foto: Historische verenging Alphen aan den Rijn)

Levendigheid in De Vergulde Wagen

ALPHEN AAN DEN RIJN- Sinds de herstart van activiteiten is de Historische Vereniging Alphen aan den Rijn weer volop in bedrijf. Op woensdag van 14-16 uur en op zaterdag van 11-16 uur is in de Erfgoedwinkel de tentoonstelling ‘Middenstanders, speciaal kruideniers en slagers’ te bekijken.

Dit uiteraard met in achtneming van de geldende coronamaatregelen. Op elke eerste zaterdag van de maand kan met een stadsgids in het centrum een wandeling worden gemaakt met uitleg over de historie vanaf de Romeinse tijd. Zie ook de website: www.histveralphenadrijn.nl.

Op zaterdag 14 augustus is er weer een Inloopmiddag Stamboomonderzoek. De werkgroep Genealogie zit klaar vanaf 13 uur om de helpende hand te bieden bij de zoektocht naar uw eigen verborgen verleden, naar voorouders en hoe zij leefden, welk werk zij deden. Om de anderhalve meter afstandsregel te waarborgen is een afspraak maken gewenst via deverguldewagen@hetnet.nl.

De Historische Vereniging Alphen aan den Rijn vertelt het verhaal van de geschiedenis van Alphen aan den Rijn ( Alphen, Aarlanderveen en Oudshoorn). Dat doen ze door historische voorwerpen te conserveren, foto- en boekencollecties op te bouwen en exposities, lezingen en excursies te houden. Het adres is Van Boetzelaerstraat 48 in Alphen.