Wie weet gaat uw bod hierop naar een goed doel.
Wie weet gaat uw bod hierop naar een goed doel. Foto: Stichting Kringloop Alphen

Geld naar goede doelen

REGIO/ALPHEN- Stichting Kringloop Alphen bestaat 30 jaar. Het hele jaar is toegewerkt naar 4 september. Dan is het eindelijk zo ver: de veiling in Kringloopwinkel Alphen aan de  Energieweg 13 in Alphen, waarvan de gehele opbrengst wordt geschonken aan goede doelen.

Directeur Martin van Keeken: “In maart vierden we de start van de jubileumfestiviteiten én begonnen we met de goede-doelenverkiezing. Iedereen mocht goede doelen aandragen. Hieruit zijn 15 goede doelen geselecteerd die met elkaar de strijd aan gingen. Klanten die spullen schonken, kregen een stemmuntje en brachten hun stem uit op hun favoriete doel. Op de Familiefeestdag op 5 juni zijn de tien winnaars bekendgemaakt: De Herbergier Hazerswoude-Rijndijk, Dierenasiel Alphen aan den Rijn, PWA-bad, Scouting Alphen aan den Rijn, Stichting Dierenambulance Alphen aan den Rijn en omstreken, Stichting Droomdag, Stichting Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn, Stichting Hospicegroep Alphen aan den Rijn – Nieuwkoop, Stichting Kinderboerderij Alphen e.o. en VPTZ Aurelia.”

Hij vertelt enthousiast verder: “We krijgen vaak bijzondere spullen binnen die we speciaal voor de veiling apart houden en ook nu zitten er pareltjes bij. Denk aan een zeldzame uitvoering van een Baghera Retro Speedster loopauto, Barbiepoppen uit circa 1960, een Pastoe KM05 wire barkruk en een nog werkende vintage mechanische spaarpot uit de USA genaamd ‘Ole Puffer’. Niet alles is tweedehands, zo hebben Archeon, Escape Rooms Ter Aar, Sloepverhuur Nieuwkoop, Stichting Vogelpark Avifauna, Sunset Beachbar, Vue Alphen aan den Rijn en Wet ’n Wild kosteloos kavels ter beschikking gesteld. We zijn er ook erg verguld mee dat notaris Harriët Bijl-Atsma van Kroes en Partners Notarissen & Adviseurs toeziet op een correct verloop van de veilingactiviteiten en dat als klap op de vuurpijl Tim Coronel acte de présence geeft als veilingmeester."

Kijkdagen: 1 september 2021 van 13:00 – 15:00 uur en 4 september van 12:30 – 13:00 uur.

Veiling: 4 september 2021 van 13:00 – 17:00 uur.  www.kringloopalphen.nl.