Edwin van Ligten brengt een ode aan Jimi Hendrix in Parkvilla.
Edwin van Ligten brengt een ode aan Jimi Hendrix in Parkvilla. Foto: archief

Theaterconcert over Jimi Hendrix in Parkvilla

ALPHEN- De Erwin van Ligten Band & special guest Eric Vaarzon Morel komt 11 september naar Parkvilla met het theaterconcert Jimi Hendrix Re-Experience - 50th (+1) Anniversary Tour.

Gitarist en singer-songwriter Jimi Hendrix is bekend door zijn virtuoze gitaarspel met rock, soul en blues-invloeden. Hij wordt gezien als een van de meest toonaangevende gitaristen van de twintigste eeuw. Op 18 september 2020 is het vijftig jaar geleden dat hij, veel te jong, zijn laatste adem uitblies. Hendrix stierf in het Samarkand Hotel in Londen op 18 september 1970 op 27-jarige leeftijd, als gevolg van verdrinking in een grote hoeveelheid rode wijn. De juiste omstandigheden van zijn dood zijn echter nooit helemaal opgehelderd. De Erwin van Ligten Band brengt daarom een eerbetoon aan deze iconische muzikant. In het Parkvilla theater is Eric Vaarzon Morel zijn special guest.

Erwin van Ligten, een van Nederlands beste gitaristen, brengt met zijn band zeker geen doorsnee tribute of look-a-like-show. Hij vertolkt de nummers met zijn eigen sound en toch onmiskenbaar Hendrix. ‘Purple Haze', ‘Hey Joe', ‘Little Wing', ‘All Along The Watchtower'. Het concert wordt aangevuld met achtergrondverhalen en historische foto- en filmbeelden. Voor meer informatie en tickets, zie de website van Parkvilla: www.parkvilla.nl.