Senia en bieb Rijn beginnen nieuwe leesgroep filosofie

ALPHEN AAN DEN RIJN - In samenwerking met De bibliotheek Rijn en Venen organiseert Stichting Senia een bijeenkomst voor belangstellenden voor een leesgroep filosofie. Dat zal zijn op zondag 19 september 2021 om 13.00 uur. De toegang is gratis en vrijblijvend.

Veel mensen willen zich verdiepen in filosofie en de achtergrond van maatschappelijke kwesties. Een manier om dat te doen is via leesgroepen. Leesclubs van Senia maken een keuze uit een boekenlijst, en bespreken elke 5 à 6 weken een boek aan de hand van door deskundigen opgestelde discussievragen. 

Door deze vragenlijst is een boeiend gesprek gegarandeerd zonder dat de discussie verzandt. De discussievragen vervangen een vaste docent of gespreksleider. 


De boekenlijst is in te zien op de website van Senia, www.senia.nl/filosofie Bij de oprichting van deze groepen probeert Senia enerzijds groepen te vormen waar de nadruk ligt op het bespreken van (eigen) levensvragen, en andere groepen waarin de theorie van de filosofie meer centraal staat.

Informatie

De bijeenkomst zal zijn in de bibliotheek, Aarkade 10 in Alphen aan den Rijn.


Vanwege de nog geldende COVID maatregelen is aanmelden vooraf noodzakelijk. Dat kan tot 10 september per mail naar info@senia.nl