Een werk van Leo van Deuren
Een werk van Leo van Deuren (Foto: Museum van Hemessen)

Molens van Leo van Deuren te zien

WOUBRUGGE - Van 4 september tot en met 31 oktober organiseert Museum van Hemessen, Dokter Lothlaan 1 in Woubrugge een bijzondere molenexpositie. Zo zijn er van alle twintig molens van de gemeente Kaag en Braassem schilderijen te zien, geschilderd door de in Woubrugge woonachtige amateurschilder Leo van Deuren, die zichzelf een beetje ‘molengek’ noemt.

Kaag en Braassem is de gemeente met de meeste molens van Nederland. Leo van Deuren, die sinds 1987 in Woubrugge woont, heeft ze allemaal op het witte doek vastgelegd. Hij begon in de jaren ’70 met schilderen, in zwart/wit. Als je zijn werk ziet, kun je je haast niet voorstellen dat hij nooit les had. “Het begon met vissen, maar mijn ogen schilderden al”, zegt hij er zelf over. Het mooiste compliment dat hij er ooit over kreeg was van een Française die over dit onderwerp les gaf op de universiteit. Zij vroeg hem waar hij had geleerd zo goed in perspectief te tekenen, waarop Leo antwoordde: door te kijken. Tegenwoordig schildert Leo ook met aquarel, olie en acryl. Leo exposeerde eerder tweemaal in Frankrijk, en in de jaren ’80 in het vroegere gemeentehuis in Rijnsaterwoude.

Naast de gebruikelijke openingstijden (zondags van 14.00 tot 16.00 uur) is het museum open op 4 en 11 september van 11.00 - 16.00 uur.



Afbeelding