De veiling van Kringloopwinkel Alphen wordt gehouden op zaterdag 4 september. De gehele opbrengst gaat naar goede doelen.
De veiling van Kringloopwinkel Alphen wordt gehouden op zaterdag 4 september. De gehele opbrengst gaat naar goede doelen. (Foto: Stichting Kringloop Alphen)

Veiling Kringloopwinkel Alphen: actie op afstand

ALPHEN - Stichting Kringloop Alphen bestaat dertig jaar. Het hele jaar is toegewerkt naar zaterdag 4 september. Dan is het eindelijk zo ver: de veiling in Kringloopwinkel Alphen, waarvan de gehele opbrengst geschonken zal worden aan goede doelen. "Benieuwd of Tim Coronel net zo snel veilingitems aan elkaar kan praten als dat hij op het circuit is? Kom dan zeker 4 september langs!"

"Dat Stichting Kringloop Alphen een veiling houdt is niet nieuw, dat de hele opbrengst naar goede doelen gaat ook niet", stelt de organisatie van de veiling. 

"Dat deze doelen De Herbergier Hazerswoude-Rijndijk, Dierenasiel Alphen aan den Rijn, PWA-bad, Scouting Alphen aan den Rijn, Stichting Dierenambulance Alphen aan den Rijn en omstreken, Stichting Droomdag, Stichting Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn, Stichting Hospicegroep Alphen aan den Rijn – Nieuwkoop, Stichting Kinderboerderij Alphen e.o. en VPTZ Aurelia zijn hebben we ook al verteld."

Bekende Nederlander

"Ook niet voor het eerst zijn we ontzettend verheugd dat een notaris van Kroes en Partners gratis haar diensten aanbiedt om de veiling in goede banen te leiden én wederom heeft een bekende Nederlander zijn drukke agenda vrijgemaakt om kosteloos de veilinghamer te hanteren. Benieuwd of Tim Coronel net zo snel veilingitems aan elkaar kan praten als dat hij op het circuit is? Kom dan zeker 4 september langs!"

Belevenis

"Wat is er dan wel nieuw? We raden natuurlijk iedereen aan om de veiling live bij te wonen, want dat is echt een belevenis die je niet wilt missen. Maar stel nou dat dat niet gaat? Deze editie kun je voor het eerst ook via de mail je bod uitbrengen."

"Dat gaat zo in z’n werk: in het veilingboekje dat je gratis kunt ophalen in één van onze winkels of via www.kringloopalphen.nl kunt downloaden, heb je een kavel gezien waar je een bod op uit wilt brengen. Je stuurt een mail met daarin de vermelding van het nummer van het veilingobject, een omschrijving van het veilingobject, het maximumbiedbedrag in hele euro’s, je voor- en achternaam en het telefoonnummer waarop je gedurende de veiling te bereiken bent. Zorg ervoor dat je mail uiterlijk 1 september 2021 op e-mailadres veiling@kringloopalphen.nl ontvangen is. En dan? Achteroverleunen en heerlijk relaxed afwachten", aldus de stichting.

Bod doen

"Gedurende de veiling biedt een medewerker van de organisatie voor jou mee tot jouw maximumbedrag is bereikt. Het kan zijn dat je de kavel voor een veel lager bedrag wint dan je hebt geboden. Je betaalt in ieder geval nooit meer dan je uitgebrachte bod."

"Indien er meerdere gelijke bedragen zijn, dan wordt enkel die bieding meegenomen die het eerst op veiling@kringloopalphen.nl ontvangen is. Wacht dus niet te lang met het uitbrengen van je bod", stelt de stichting. "Ben jij de winnaar van het veilingobject? We bellen je direct om dat te laten weten, zorg dus dat je telefonisch bereikbaar bent. Neem je niet op, dan gaat het object naar degene die na jou het hoogste bod heeft."

Kavels bekijken

Wie eerst nog even de kavels in het echt wil bekijken, kan op  1 september van 13.00 tot 15.00 uur naar de kringloopwinkel aan de Energieweg 13 in Alphen aan den Rijn komen. Onder begeleiding van een kringloopmedewerker zijn alle kavels te bezichtigen.

Alle gegevens op een rij: 

Waar: Stichting Kringloop Alphen aan de Energieweg 13 in Alphen aan den Rijn;
Kijkdagen: 1 september  van 13.00 tot 15.00 uur en 4 september van 12.30 tot 13.00 uur; Veiling: 4 september van 13.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie en alle veilingvoorwaarden: www.kringloopalphen.nl.