Fietstocht komt eraan: pareltjes in de omgeving van Nieuwkoop ontdekken op welk rijwiel dan ook

NIEUWKOOP - De pastorie is van oudsher de ambtswoning van een pastoor of predikant. Meestal zijn ze naast de kerk gebouwd en bevatten naast een woongedeelte ook een aantal vertrekken die dienst doen als kantoor en gebruikt worden voor ontvangst en vergaderen. "Bij een aantal Rooms-Katholieke pastorieën in de gemeente Nieuwkoop ligt een prachtige tuin die voor iedereen toegankelijk is. Deze verborgen pareltjes zijn nog niet bij iedereen bekend."

Op zondag 19 september wordt een mooie fietstocht gehouden langs deze bijzondere pastorietuinen. De afstand van de ronde is ongeveer 25 kilometer. Deelnemers kunnen zelf kiezen waar ze starten. De tocht gaat langs: Nieuwveen: Nicolaashof, Dorpsstraat 41; Zevenhoven: Stiltetuin met Lourdesgrot, Noordeinde 2; Langeraar: Adrianusbos, Langeraarseweg 90 en Noorden: Mariakapel, Simon van Capelweg 62.

"De fietstocht is uitstekend geschikt voor zowel jong als oud, en of u nu een gewone fiets heeft, een e-bike, een mountainbike of een bakfiets waarin uw kinderen heerlijk van de omgeving kunnen genieten, dat maakt niet uit. Deelname aan de fietstocht is gratis en op eigen risico." Men kan starten tussen 13.00 en 14.00 uur en de deelnemers fietsen op eigen tempo de route.
"Meld u zich aan voor een routebeschrijving bij één van de vier bovengenoemde kerken."