'Wie weet nog van het bestaan van de oude Brug over het Aarkanaal?'
'Wie weet nog van het bestaan van de oude Brug over het Aarkanaal?' (Foto: Wijkcentrum Swaenswijk)

Geheimen van Raadhuisstraat

ALPHEN - Wijkcentrum Swaenswijk start maandag 6 september om 14.00 uur weer, op verantwoorde wijze, met themabijeenkomsten. De eerste van het seizoen is met name gebaseerd op de vele artikelen die gedurende 17 jaar in de Viersprong van de Historische Vereniging hebben gestaan.

Sjaak van der Neut heeft op basis van oude- en nieuwe foto’s er een bijzondere en actuele presentatie van weten te maken, aldus het wijkcentrum. 

"Wie weet nog van het bestaan van de oude Brug over het Aarkanaal? Betonfabriek Van Dijk Jr. was jaren bepalend voor het einde van de Raadhuisstraat. Waar vindt u nog een stukje Jaagpad in Alphen aan den Rijn?" 

Schoenhandelaar

"Wie kende niet de schoenhandelaar Snoek en overzet Tromp? Ze staan er nog de oude kalkloodsen, maar wist u dat er daar ook jaren een molen gestaan heeft?"

Timmerfabriek

"Natuurlijk komen ook de Martha Stichting, timmerfabriek Van Dam en Mastenmakerij van der Neut voorbij. Oude en nieuwe beelden met korte teksten vertellen over vroeger en nu." 

Deel 2 en 3

Maandag 18 oktober volgt deel 2, maandag 6 december deel 3. In deel 2 worden onder meer de verschillende herenhuizen besproken, waaronder ‘Rijn en Landzicht’ en ‘Hofzicht’. Ook komt de Maranathakerk - gebouwd in 1888 - aan de orde.

Wijkcentrum Swaenswijk ligt tegenover de gelijknamige brug in Alphen aan den Rijn. De ingang van het wijkcentrum is aan de Jongkindt Coninckstraat 2b.

De entree is 5 euro inclusief twee keer gratis koffie/thee. 

Meer informatie is te vinden op de website van het wijkcentrum: www.wijkcentrumswaenswijk.nl.

'De oude kalkloodsen staan er nog, maar wist u dat er ook een molen heeft gestaan?'