IVN Alphen aan den Rijn houdt op 12 september een mooie wandeltocht door de polder.
IVN Alphen aan den Rijn houdt op 12 september een mooie wandeltocht door de polder. (Foto: Dick Warmerdam)

Wandeltocht door de polder

WOUBRUGGE - IVN Alphen aan den Rijn houdt zondag 12 september de Boerenlandwandeling vanuit Woubrugge. De start van deze veelzijdig wandeling is bij aspergeboerderij Noordam aan de Boddens Hosangweg 63 in Woubrugge. 

Bij de aspergeboerderij is parkeergelegenheid voor auto's en fietsen. Vandaar leidt de route naar het Paddengat, waar een reigerkolonie huist. 

Iets verder hebben de deelnemers zicht op natuurgebied de Hemmen, dat rijk is aan roofvogels en waterwild. Ook is er aandacht voor flora, vooral voorde oeverplanten langs de waterkant. Aan het eind komt de aspergeteelt nog voor het voetlicht.

Start

De Boerenlandwandeling start om 14.00 uur en de terugkomsttijd is rond 17.00 uur. 

Bijzonderheden

De tocht voert langs de Zwet- en de Vierambachtpolder en haakt aan bij de route Rondje Woubrugge.

Onderweg geven de gidsen bijzonderheden over het ontstaan van de polders. 

De wandeling is vooral interessant voor mensen die meer willen weten van de historie van het cultuurlandschap in verhouding met de natuur, aldus het IVN. 

Onverharde paden

De route is circa 6 km en gaat grotendeels over onverharde paden. Daarom is het dragen van laarzen of stevige wandelschoenen aanbevolen. 

Aanmelden

De activiteit is gratis en staat voor iedereen open. Aanmelden is verplicht bij Dick Warmerdam, dickw@xs4all.nl. 06-17718203.

Meer informatie over het IVN Alphen aan den Rijn is te vinden op de website: ivn.nl/alphenaandenrijn en via Facebook: facebook.com/ivn.alphenaandenrijn.. En via: www.instagram.com/ivn.alphenaandenrijn/?=nl.

De route leidt naar het Paddengat, waar een reigerkolonie huist.