Sem Spruit en Junior de Blois wisten zes keer het podium te bereiken.
Sem Spruit en Junior de Blois wisten zes keer het podium te bereiken. (Foto: STC De Rijnstreek)

Drie keer goud, twee keer brons en zilver op NK

ALPHEN - Op het NK Inline Skaten op de baan wisten de Alphense sporters Sem Spruit en Junior de Blois maar liefst zes keer het podium te bereiken. Voor Sem Spruit met drie Nederlandse titels op zijn naam. Naast Sem en Junior kwamen er nog vier leden van de Alphense vereniging STC De Rijnstreek in actie. Teije Hekkema, Jim Hartveld, Aidan Verhoeve en Timo Valentijn dongen allen mee naar de prijzen op het Nederlands kampioenschap in Heerde.

Voor Timo was het toernooi in Heerde al snel ten einde. Op de afvalkoers op vrijdag viel hij en brak hij zijn hand. Sem Spruit wist op vrijdag zowel op de 500 meter als op de afvalkoers de eerste plaats te bereiken. 

Junior behaalde brons op de 500 meter. Timo, Aidan, Jim en Teije eindigden op plaatsen 9, 14, 16 en 21. Op de afvalkoers kwamen naast Sem ook Junior, Aidan, Timo en Jim in actie en zij eindigden op plaats 7, 12, 13 en 14.

Zegetocht

Het toernooi op zaterdag bestond uit drie onderdelen: een 200 meter sprint, een 1.000 meter en de punten (afval)koers. Sem zette zijn zegetocht voort en behaalde ook op de 200 meter goud.

Junior, Aidan, Jim en Teije behaalden plaats 5, 8, 14 en 18. Op de 1.000 meter kwam de hoogste plaats voor een Alphenaar voor rekening van Junior de Blois. Hij behaalde brons terwijl Sem, Jim, Aidan en Teije op plek 5, 14, 15 en 22 eindigden. 

Net na de finish gaat het fout, kopgroep komt ten val

Net na de finish van de 1.000 meter ging het echter fout en kwam de kopgroep ten val. Het gevolg was dat Junior daarbij zijn sleutelbeen brak en zijn toernooi ook vroegtijdig ten einde kwam. Desalniettemin beklom hij trots het podium bij de uitreiking.

Zilver

Op de punten(afval)koers kwamen hierdoor nog drie van de zes Alphenaren in actie. Sem Spruit wist hier aan zijn drie gouden medailles nog een zilveren toe te voegen. Aidan en Jim behaalden de 8e en 11e plaats.

Succesvol

"Ondanks de opgelopen blessures was het een succesvol toernooi waarbij de Alphense heren het beste hebben laten zien en ze STC De Rijnstreek als hofleverancier van het NK mooi op de kaart hebben weten te zetten."