Recycle-artist Margo van der Vaart exposeert deze maand bij cultureel centrum !Triggr in Ter Aar.
Recycle-artist Margo van der Vaart exposeert deze maand bij cultureel centrum !Triggr in Ter Aar. Foto: !Triggr

Recycle-expo zien

TER AAR - Recycle-artist Margo van der Vaart exposeert deze maand bij cultureel centrum !Triggr in Ter Aar. Bezoekers kunnen haar creaties bezichtigen waarin ze reflecteert op maatschappelijke actuele kwesties, zoals afval, het milieu en klimaatverandering. 

De werken die nu bij !Triggr te zien zijn betreffen composities van aan elkaar gesmolten plastic tasjes. "Deze werken zetten aan tot nadenken en geven een verrassend andere kijk op bestaande beelden."

Inspiratie voor de expositie ‘Recycle!’ heeft de kunstenaar opgedaan door het afval van straat te rapen. Van der Vaart heeft langere tijd schilderlessen gevolgd van Willem van den Broek en Krikor Momdjan. Hun invloeden zijn duidelijk terug te vinden in haar werken. Willem van den Broek inspireerde haar in het kleurgebruik en Krikor Momdjan heeft haar verder ontwikkeld in het omzetten van innerlijke expressie tot kunstvormen. "Gecombineerd met haar eigen ontwikkeling heeft deze kunstenares haar eigen beeldtaal ontwikkeld."

Onder de werken is ook het rozenkunstwerk te bewonderen, gemaakt van de verpakking van rozen geïmporteerd uit Kenia, waar Nederland vervolgens weer plastic afval naar exporteert. "Door de aanschaf van het rozenkunstwerk steunt u het werk van James Wakibia. Een fotojournalist en miieuvoorvechter die met succes strijd tegen plastic afval in zijn land."