Gebiedsontwikkelaar AM gaf donderdag het officiële startsein voor de bouw van 28 duurzame woningen in Hazerswoude-Rijndijk.
Gebiedsontwikkelaar AM gaf donderdag het officiële startsein voor de bouw van 28 duurzame woningen in Hazerswoude-Rijndijk. Foto: AM

Startsein realisatie duurzame woningen

HAZERSWOUDE-RIJNDIJK - Gebiedsontwikkelaar AM gaf afgelopen donderdag het officiƫle startsein voor de realisatie van 28 duurzame koopwoningen in nieuwbouwplan Hof van Rijnenburg in Hazerswouder-Rijndijk. Wethouder Gerard van As van de gemeente Alphen aan den Rijn, Gilbert Kokenberg, adjunct-directeur AM Zuidwest en Martin Ouwehand, directeur Ouwehand Bouw Katwijk, gaven symbolisch het startsein voor de bouw.

Het kleinschalige plan ligt tussen het water en het groen en de bestaande bebouwing van de Rijndijk en Willem Kloosstraat. 

De 28 woningen worden gerealiseerd rond een natuurrijk hof. 

Het aanbod is gericht op zowel startende gezinnen, doorstromers en ook vitale senioren. Alle woningen zijn verkocht. De woningen zijn ontworpen door Zeinstra Veerbeek Architecten uit Den Haag. De realisatie is in handen van Ouwehand Bouw Katwijk. 

Naar verwachting worden de eerste woningen in de zomer van 2022 opgeleverd.
Alle woningen worden uitgevoerd met een individuele warmtepomp. "Dit zorgt in combinatie met een goede isolatie voor een zeer energiezuinige woning, die duurzaam en toekomstbestendig is", aldus de gebiedsontwikkelaar.

Een warmtepomp betekent een woning zonder gas en biedt de bewoners meerdere voordelen. 

"Gasvrij wonen draagt bij aan een gunstig (binnen)klimaat, het verschaft een financieel voordeel en zorgt voor een grotere veiligheid binnenshuis."

"Ook bij de inrichting van het openbaar gebied is rekening gehouden met duurzaamheid. Dankzij de natuurlijk inrichting van het gezamenlijke hof ontstaat een goede habitat voor vlinders en vogels."