Er was volop muziek te horen tijdens de opening van het culturele seizoen.
Er was volop muziek te horen tijdens de opening van het culturele seizoen. Foto: aangeleverd

Genieten van alle cultuur

ALPHEN AAN DEN RIJN- In de gemeente Alphen aan den Rijn had zondag de eerste editie van de gezamenlijke opening van het culturele seizoen plaats. Het publiek kon op ruim 60 locaties in de gemeente kunst en cultuur komen beleven bij exposities, workshops, optredens en open huizen van culturele instellingen, en bij acts in tuinen en buitenlocaties via Gluren bij de Buren.

Om 11.30 uur luidde Wethouder Erik van Zuylen de opening officieel in bij het Burgemeester Visserspark, onder de muzikale begeleiding van de mars & showband van DSS & Con Brio, de Majoretten Alphen en twee paradijsvogels op stelten. De wethouder riep daarbij alle aanwezig op om door te theatergordijnen heen te lopen, om zo het nieuwe seizoen tegemoet te treden.

Tussen 12.00 en 17.00 uur was er een breed verspreid aanbod aan gratis culturele activiteiten te bezoeken. Rondom het Burgemeester Visserspark exposeerde Atelier Verfstreken met haar expositie ‘Horizon’, samen met Alphense Kunstenaars zoals Petra van der Made en Jasper Bos. Ook konden aanwezigen genieten van optredens en workshops van de Nieuwe Muziekschool en Tangoschool Temperamento. Bij Parkvilla en Park Rijnstroom waren diverse workshops en optredens op gebied van theater en beeldende kunst te bezoeken. Ook locaties zoals Bibliotheek Rijn en Venen, DJ School Alphen, STA Art, Poppodium Max, De Werf en de Beeldentuin in Zwammerdam zetten hun deuren wagenwijd open voor publiek.

Kristien van den Oever, Cultuurmakelaar en oprichter Cultuurplatform Khabbaz: “Het was een erg inspirerende gezamenlijke aftrap van het culturele seizoen: de energie en het enthousiasme wat afspatte van de vele exposities gemengd met muzikale optredens, theater en workshops als tango en tiktokdans. Met nieuwe energie riepen alle muzikanten, kunstenaars, instellingen en verenigingen bezoekers op om weer volop in het nieuwe seizoen van kunst te komen genieten.”