Vies worden mag! Zeker met ModderDag!
Vies worden mag! Zeker met ModderDag! Foto: Jantine Jensma

Toch nog ModderDag voor de Rehobothschool

ALPHEN AAN DEN RIJN- De kinderen van de Rehobothschool hebben 'ModderDag 2021' gehouden bij de kwekerij Stolker aan het Rijneveld. Tijdens Modderdag mogen kinderen actief bezig zijn met de natuur en vies worden volgens het IVN.

"Modderen, zeker niet te verwarren met aanmodderen, want naast het plezier dat de kinderen hebben, is het ook fantastisch om te zien hoe kinderen hun eigen grenzen durven te verleggen. Waar de één onmiddellijk in de modder duikt, blijft een ander nog even liever toekijken vanaf het pad", zegt de Rehobothschool. Tijdens de ModderDag kunnen kinderen zich heerlijk uitleven zegt de school verder. "Van moddersoep maken tot stampen in de poel, of toch liever stoepkrijten en bellen blazen, de kinderen konden zich heerlijk uitleven. Aan het eind flink afspoelen, want zelfs na een flinke douche vind je nogal eens wat modder in of achter je oren".

Modderdag zelf organiseren

Scholen, gastouders, kinderdagverblijven of BSO's kunnen zelf ModerDag op touw zetten. Als scholen of kinderdagverblijven een ModderDag willen houden, kunnen ze dat doorgeven aan het IVN. Van het IVN krijg je posters, materialen, draaiboeken en suggesties voor activiteiten om de ModderDag te houden.