Sinds begin september liggen in Edelstenenbuurt zwaaistenen.
Sinds begin september liggen in Edelstenenbuurt zwaaistenen. (Foto: Klaas v/d Ham)

Zwaaistenen zorgen voor verbinding in Edelstenenbuurt

ALPHEN - In de straten van de Edelstenenbuurt in Alphen aan den Rijn liggen sinds begin september heel bijzondere stenen: zwaaistenen. Deze stenen moeten zorgen voor meer verbinding tussen de inwoners.

Op initiatief van De Blije Wijk en in samenwerking met Kern met Pit, het Scala College, ontwerpster van de steen Corine Tijsseling en medewerkers van gemeente Alphen aan den Rijn zijn deze zwaaistenen tot stand gekomen.

Contact

Door corona waren er geen activiteiten meer en hoe kun je dan zorgen voor verbinding tussen de inwoners? Met zwaaien bedachten zij. Door zwaaien kan er contact ontstaan. De Blije Wijk hoopt dat door dit initiatief de betrokkenheid en het gevoel echt BLIJ met je wijk te zijn, groeit.

'Stop met staren naar je telefoon en zwaai!'

"Dus stop met staren naar je telefoon en zwaai naar wie je tegenkomt." 

De Blije Wijk

De Blije Wijk bestaat uit wijkbewoners die actief een bijdrage willen leveren voor en samen met alle wijkbewoners van de Edelstenenbuurt. De Blije Wijk heeft als doel om samen met professionals die in de wijk werkzaam zijn de Edelstenenbuurt nog saamhoriger, veiliger en schoner te maken. Wie een bijdrage wil leveren aan De Blije Wijk: info@deblijewijk-edelstenenbuurt.nl. Meer informatie: www.deblijewijk-edelstenenbuurt.nl.