Het CJG Alphen houdt weer live informatiebijeenkomsten 'Ouderschap en Hechting met je baby'.
Het CJG Alphen houdt weer live informatiebijeenkomsten 'Ouderschap en Hechting met je baby'. Foto: CJG Alphen

Aanstaande ouders worden bijgepraat

ALPHEN - Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Alphen houdt vanaf september weer live informatiebijeenkomsten 'Ouderschap en Hechting met je baby'. Deze zijn bedoeld om zwangere vrouwen en hun partners voor te bereiden op het ouderschap.

"Moeder of vader worden verandert je leven enorm. Iedereen gaat daar op zijn/haar eigen manier mee om. Deze interactieve bijeenkomst helpt je voorbereiden op het ouderschap", stelt het CJG Alphen. 

"Wat betekent het om vader/moeder te worden? Hoe komt je nieuwe leven eruit te zien met een baby? Hoe houdt je aandacht voor je relatie? Wat zijn de verwachtingen over het ouderschap en jullie baby?"

Signalen

"Hoe kan je je baby vóór en na de geboorte beter leren kennen, betekenis en ontstaan van hechten? Hoe kun je signalen van de baby herkennen? Allemaal onderwerpen waar we met elkaar over in gesprek gaan. Jullie zijn van harte welkom!"

Hechting

Ook wordt er gesproken over de betekenis en het ontstaan van hechting, manieren om contact te maken met de baby vóór en na de geboorte, de rol van de partner in het contact maken met de baby. "Je wordt aan het denken gezet over hoe je je zo goed mogelijk op het ouderschap kunt voorbereiden."

"Je doet oefeningen en er is veel tijd om ervaringen en ideeën uit te wisselen met andere aanstaande ouders."

"De informatiebijeenkomst Ouderschap en hechting met je baby bieden we ook online aan. Hiervoor gebruiken we het programma Zoom. Als je mee wilt doen aan de online bijeenkomst, kun je hieronder aanmelden." 

Locatie

De eerstvolgende informatiebijeenkomst vindt plaats op dinsdag 12 oktober van 19.00 tot 21.00 uur.

De locatie voor de bijeenkomst: CJG Ridderveld aan de Troubadourweg 2A in Alphen aan den Rijn. Deze bijeenkomst is gratis.

Meer informatie en aanmelden voor een informatiebijeenkomst via de website van het CJG Alphen: www.cjgcursus.nl.