Samen komen we uit de pandemie.
Samen komen we uit de pandemie. Foto: archief

Samenvoeging van testlocaties

ALPHEN - De GGD Hollands Midden gaat een aantal test- en vaccinatielocaties samenvoegen. Daar zijn twee redenen voor. De eerste reden is dat door het samenbrengen van de locaties onder één dak, er een versterking ontstaat. Iemand die negatief test maar nog niet gevaccineerd is, kan bijvoorbeeld gelijk doorlopen voor een vaccin als hij of zij dat wil. De tweede reden is dat de GGD door de samenvoeging slimmer en goedkoper kan werken, stelt GGD Hollands Midden. In Alphen aan den Rijn kunt u vanaf vrijdag terecht in sporthal de Nieuwe Sloot aan de Kennedylaan 1 voor een test en/of een vaccinatie.

De test- en vaccinatielocaties zijn binnenkort onder één dak te vinden, maar ze zijn nog wel van elkaar gescheiden. Ze hebben een eigen ingang en ook de looproutes zijn al vanaf de parkeerplaats verschillend.

"Zo voorkomen we dat mensen met klachten die komen voor een test, in contact komen met mensen die komen voor een vaccin." Ook blijven de 1,5 meter afstand en het mondkapje verplicht op alle test- en vaccinatielocaties."

Alphen

In Alphen aan den Rijn kun je vanaf 1 oktober terecht in sporthal de Nieuwe Sloot aan de Kennedylaan 1 voor een test en/of een vaccinatie. De testlocatie aan de Verbeekstraat in Leiden sluit haar deuren. Vanaf 7 oktober kun je voor een test naar het ECC aan de Haagse Schouwweg 10, waar al een vaccinatielocatie is.

In Gouda gaan de locaties op dit moment nog niet samen. "Het is wel de bedoeling dat over enkele weken alsnog te doen."

Verandering

"Toch is er wel een verandering in Gouda. De vaccinatielocatie in de Dick van Dijkhal sloot namelijk op zondag. In plaats daarvan staat er sinds gisteren een prikbus op het parkeerterrein voor de Dick van Dijkhal (parkeerterrein Groenheuvel aan de Heuvellaan)." Zie pagina 3