David Dimsa werkt met eigen recepten
David Dimsa werkt met eigen recepten (Foto: Marieke Roggeveen)

David is trots op zijn restaurant

ALPHEN AAN DEN RIJN – Kort na de opening van restaurant Millennium onder de Panoramaflat aan de Uranusstraat, in oktober 2020, werden de coronaregels aangescherpt waardoor eigenaar David Dimsa de inwoners van Alphen aan den Rijn pas in juni 2021 kon laten kennismaken met gerechten uit verschillende wereldkeukens.

Marieke Roggeveen

“Dat wij de deuren zo snel na de opening moesten sluiten, was een flinke tegenvaller”, vertelt David. Ik ben daarom heel blij dat ik op deze mooie plek nu weer gasten mag ontvangen.” De van oorsprong Roemeense David heeft bijna twintig jaar ervaring in de horeca waar hij in verschillende internationale keukens de leiding had. “Dit heb ik altijd met veel plezier gedaan, maar nu was voor mij de tijd aangebroken om met mijn kennis en ervaring een eigen restaurant te openen. Eerder zat hier Restaurant De Vrienden, waarvan ik de aankleding met enkele details naar eigen smaak heb aangepast.”

Inmiddels hebben al heel wat Alphenaren het restaurant bezocht. In het begin vooral bewoners van Driehoorne en de aangrenzende woonwijk in Nieuwe Sloot. “Door de mond-tot-mond reclame komen er nu ook mensen buiten de wijk bij ons”, vervolgt David. “Al denken nog veel mensen dat ons restaurant alleen toegankelijk is voor bewoners uit Driehoorne, maar wij zijn er echt voor alle Alphenaren.”

Terras aan het water

Naast een sfeervolle eetzaal heeft restaurant Millennium een ruim terras aan het water en beschikt het over twee zalen die afzonderlijk of samen kunnen worden afgehuurd. "Dit kan voor van alles zijn”, vult David aan. "Van vergaderingen tot koffietafels, en nog heel veel meer en alles op maat.” Na deze uitleg vertelt David gepassioneerd over de gerechten op de menukaart. "Wij hebben een internationaal geïnspireerde keuken met gerechten uit Italië, Griekenland, de Balkanlanden, en uiteraard ook uit Nederland. Wij werken met verse kwaliteitsproducten en eigen recepten. Van dinsdag tot en met zondag kunnen gasten vanaf 11.00 uur bij ons genieten van koffie met gebak, een lunch, een borrel of een diner. Ook het afhalen en bezorgen van gerechten behoort tot onze mogelijkheden.

Aanschuiftafel

"In september zijn wij weer begonnen met Aanschuiftafel Millennium”, vervolgt David. "Een overheerlijk 3-gangen keuzemenu voor een aantrekkelijke prijs waarbij niemand alleen zit. Het is de bedoeling dat wij dit één keer per twee weken gaan aanbieden.” David kijkt tevreden rond en zegt dan uit de grond van zijn hart: "Ik ben heel blij dat het restaurant weer open is en dat ik hier elke dag vol passie en enthousiasme mag werken!”

www.restaurantmillennium.nl