Herfstvakantie: Museumkidsweek bij Archeon

ALPHEN - Museumkidsweek valt precies in de herfstvakantie en hierdoor heeft Archeon extra veel leuke activiteiten voor kinderen op de planning staan. Bezoek tijdens de Museumkidsweek van zaterdag 16 tot en met zondag 31 oktober Archeon en doe mee met alle activiteiten.  

"Leer bijvoorbeeld zwaardvechten of vuur maken, naast de vele activiteiten zijn er ook twee themaweekenden tijdens de Museumkidsweek", zo schrijft het museumpark.

"Op zaterdag 23 en zondag 24 oktober is het 'Smeedweekend', kijk mee bij de vuursteensmid, de bronsgieter, de ijzermakers en de 'gewone' smid en ontdek hoe ze vroeger te werk gingen", vertelt Archeon over de activieiten.

'Doe mee met de jagers en gladiatoren en behaal je eigen krijgersdiploma'

"Het weekend daarop, op zaterdag 30 en zondag 31 oktober, leer je alles over 'krijgers door de eeuwen heen'. Doe mee met de activiteiten van de jagers, Romeinse legionairs, gladiatoren, Vikingen en ridders en behaal jouw eigen krijgersdiploma."

Kidsproof

Elk jaar kunnen kinderen tot en met 12 jaar de leukste KidsProof musea van Nederland kiezen en hierop stemmen. 

"Doe mee tot en met 31 oktober via www.museumkidsweek.nl en maak kans op een te gek verrassingspakket of een Museumkidskaart."

In Archeon beleef je drie periodes uit de Nederlandse geschiedenis: de steentijd, de Romeinse tijd en de Middeleeuwen

Meer informatie is te verkrijgen via: www.archeon.nl.