In de Oudshoornse Kerk geeft de beroemde sopraan Lenneke Ruiten donderdag 14 oktober een recital.
In de Oudshoornse Kerk geeft de beroemde sopraan Lenneke Ruiten donderdag 14 oktober een recital. Foto: Victor Thomas

Concert beroemde sopraan Lenneke Ruiten

ALPHEN - In de Oudshoornse Kerk in Alphen aan den Rijn geeft de inmiddels wereldberoemde sopraan Lenneke Ruiten morgen om 20.15 uur een recital met als titel 'From Russia with love'. Het concert wordt georganiseerd door de Culturele Stichting Cornelis de Vlaming.

"Wat velen niet weten, is dat de Nederlandse sopraan Lenneke Ruiten tot de absolute wereldtop behoort."

"Ze zingt de mooiste rollen bij de grootste operahuizen onder de meest eminente maestro’s, op de beroemde operapodia van Salzburg, Parijs, New York en Milaan", aldus de culturele stichting.

Intieme setting

"In een intieme setting brengt zij een concert getiteld 'From Russia with love'." Samen met Peter Brunt (viool), Jeroen den Herder (cello) en Thom Janssen (piano) spelen zij deze avond bekende werken van Rachmaninov, Tsjaikovski, Glière en Sjostakovitsj.

Bijzondere akoestiek

De fraaie Oudshoornse Kerk met zijn bijzondere akoestiek is deze avond het podium voor klassiek dicht bij huis.
De Oudshoornse Kerk is te vinden aan de Oudshoornseweg 90 in Alphen aan den Rijn. Het concert vindt plaats op donderdag 14 oktober om 20.15 uur. De kerk is open vanaf 19.45 uur. De kerk is rolstoltoegankelijk.

Gratis parkeren kan in de directe omgeving van de kerk. 

Kaarten

Kaarten voor dit concert zijn verkrijgbaar via de websites: www.cornelisdevlaming.nl en www.theatercastellum.nl en via e-mail: penningmeester@cornelisdevlaming.nl

"Om dit concert te kunnen bezoeken dienen bezoekers in het bezit te zijn van een coronatoegangsbewijs", aldus de stichting.