De Nederlandse Obesitas Kliniek heeft een nieuwe vestiging geopend in Gouda.
De Nederlandse Obesitas Kliniek heeft een nieuwe vestiging geopend in Gouda. (Foto: aangeleverd)

Eerste obesitaskliniek in Gouda geopend

GOUDA/REGIO - Voor een groot aantal patiënten met ernstig overgewicht is er nu ook in Gouda een gespecialiseerde behandellocatie. Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK), dat samenwerkt met het Groene Hart Ziekenhuis, heeft net de deuren van een nieuwe vestiging geopend vanuit waar patiënten met ernstige obesitas kunnen worden geholpen. 

"Zeker in tijden van COVID-19 is het van groot belang dat we mensen met ernstig overgewicht snel en dicht bij huis helpen,” aldus Kobus Dijkhorst, directeur van NOK. De nieuw geopende kliniek moet op termijn ruimte bieden aan 500 tot 600 obesitaspatiënten per jaar. Als de patiënt aan alle criteria voldoet, start een leefstijltraject van NOK en wordt samen met de chirurg bepaald welke operatie het beste bij de patiënt past. NOK werkt hiervoor samen met het Groene Hart Ziekenhuis, waar de patiënten geopereerd worden. In de kliniek wordt gewerkt met multidisciplinaire teams, die bestaan uit psychologen, diëtisten, bewegingsdeskundigen en artsen, die de patiënt begeleiden naar een gezondere leefstijl. "Na de behandeling verdwijnen veel gezondheidsklachten en neemt de kwaliteit van leven toe." Deze behandeling wordt vergoed door zorgverzekeraars. Kobus Dijkhorst, algemeen directeur van NOK: "Het is belangrijk dat dit type zorg laagdrempelig is en daarom hebben we onze tiende vestiging in Gouda geopend, waardoor patiënten uit de omgeving niet langer naar Den Haag hoeven te gaan. Door het coronavirus zien we een grotere aanwas aan patiënten die een stap willen zetten om van hun ernstige overgewicht af te komen. Wij helpen ze daarbij op een prettige manier.''
De Nederlandse Obesitas Kliniek Gouda is gevestigd op de Harderwijkweg 3F, tel.: 0182-232040. Informatie: www.obesitaskliniek.nl/vestigingen/gouda.