GGD Hollands Midden wil vanaf maandag 1 november op wisselende binnenlocaties vaccineren.
GGD Hollands Midden wil vanaf maandag 1 november op wisselende binnenlocaties vaccineren. Foto: archief.

Vaccinatie op binnenlocaties

ALPHEN/NIEUWKOOP - GGD Hollands Midden wil vanaf maandag 1 november op wisselende binnenlocaties vaccineren. Denk aan buurtcentra, ziekenhuizen en andere plekken in wijken en woonkernen. Op die manier wil de GGD het vaccineren zo makkelijk mogelijk maken.

Vanaf maandag 1 november rijden er geen prikbussen meer vanwege het herfstachtige weer. Het wordt dan namelijk te koud en guur voor de bezoekers en de medewerkers van de bus, stelt GGD Hollands Midden.

Gisteren stonden de prikbussen in Zoeterwoude en Nieuwkoop voor het laatst. In Hazerswoude-Rijndijk en Waddinxveen staan de bussen morgen voor de laatste keer. In Boskoop is dat op zondag. "In totaal hebben we op deze plekken 732 prikken gezet", aldus GGD Hollands Midden.

"Vandaag gaan we met een prikbus naar Zijerveld en Vepocheese, twee bedrijven in Bodegraven. Met de komst van de bus bieden de bedrijven (buitenlandse) werknemers en hun familie de mogelijkheid om makkelijk en dichtbij een prik te halen."
Op vrijdag 22 gaat er een vaccinatieteam langs bij de Menken Keuken in Sassenheim. De medewerkers worden in het bedrijfsgebouw gevaccineerd.

Op dit moment heeft 83 procent van de 12-plussers een eerste prik gehad, aldus GGD Hollands Midden.


Markt bloeit in Nieuwkoop

NIEUWKOOP – De markt in Nieuwkoop bloeit als nooit tevoren. Inmiddels staan er elf ondernemers, onder wie een nieuwe stroopwafelbakker. 

Poelier Johan van Bohemen is met pensioen gegaan, maar hij is vervangen door een andere: Wil de Wit. Veel mensen weten de markt te vinden voor verse groente, fruit, kaas, vis en kip. En als je er toch bent, dan kun je gelijk kennis maken met Ed de stroopwafelbakker van de Strooppan.