Bas de Lange, Dick Feddes en Yori Lieuwes
Bas de Lange, Dick Feddes en Yori Lieuwes (Foto: Morvenna Goudkade)

'Huidige arbeidsmarkt biedt kansen'

Vervolg van voorpagina

ALPHEN - Bas de Lange, bestuurslid bij VOA en consultant, is enthousiast over de hackaton voor ict-studenten op donderdag. Zij gaan aan de slag met spannende opdrachten van het bedrijfsleven. Yori Lieuwes is betrokken bij de Hartstikke Sociaal Bokaal, die donderdag wordt uitgereikt aan de meest sociale werkgever.

"Wij willen hiermee werkgevers in het zonnetje zetten, die werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek aanbieden.”

Donderdagmiddag gaat er ook een eigen versie van ‘The Intern’ oftewel ‘De Stagiair’ van start, geïnspireerd op de film met Robert de Niro uit 2015, waarin hij als senior stage gaat lopen bij een hip bedrijf. En alle vooroordelen over ouderen positief weet om te zetten.

'Oudere werknemers hebben veel voordelen'

“Dat gaan wij ook doen”, zegt Dick Feddes. “Wij hebben onze eigen film gemaakt, die dan in première gaat.”

Oudere werknemers hebben veel voordelen, betoogt hij. “Ze zijn loyaal, flexibel en bieden structuur. Wij laten zien hoe leuk en inspirerend het is om met ouderen te werken.”

Ook het werken met andere doelgroepen komt aan bod. “Door de huidige situatie op de arbeidsmarkt zien we kansen vooral bij jeugd en ouderen, net als bij statushouders en bij praktijkleren. We hebben mooie succesverhalen.”

Dan is de bus aangekomen bij het Alphense gemeentehuis, waar op zaterdag 6 november het afsluitende Banenfestival wordt gehouden, met burgemeester Liesbeth Spies en Ali B. "Iedereen is welkom”, zegt Bas de Lange. "Wel even testen voor toegang.”