Bij Museumpark Archeon zijn er ook deze herfst leuke activiteiten.
Bij Museumpark Archeon zijn er ook deze herfst leuke activiteiten. (Foto: ) Museumpark Archeon

Een heerlijke herfstdag in Archeon

ALPHEN AAN DEN RIJN - Een gezellig dagje Museumpark Archeon is elke keer weer een belevenis op zich. Ontdek ook de avontuurlijke wereld van de prehistorie, de Romeinen en de middeleeuwen en maak er met elkaar een heerlijke herfstdag van. Geniet van een smakelijke brunch, een interessante lezing, de Stad van Sinterklaas of een heus theaterdiner vol vertier en vermaak.

Zondagsbrunch

Vindt je het ook zo gezellig om samen te brunchen. Dan hebben we goed nieuws. Iedere tweede en laatste zondag van de maand kun je met de hele familie genieten van een heerlijke zondagsbrunch inclusief entree. De brunch start om 11.00 uur en duurt tot 13.00 uur. Hierna heb je ruim de tijd en gelegenheid om het museumpark te bezoeken. Tijdens de komende feestdagen zijn er speciale themabrunches zoals de Sinterklaasbrunch, de bruisende Kerstbrunch. de familie Kerstbrunch en de Nieuwjaarsbrunch.  

Stad van Sinterklaas

Op 20,21, 27 en 28 november en 4 en 5 december tijdens het evenement 'In de Stad van Sint' logeert Sint in het huis van de pottenkoopman. Grijp je kans en bezoek zijn woonhuis en zijn speciale werkkamer. De pieten logeren in een grote pietenslaapkamer. De inpakpiet, de paardenpiet, de ezelpiet en de timmerpiet, ze zijn er allemaal. Laten we ook de pepernotenpiet niet vergeten, hij bakt heel veel pepernoten in de bakkerij van Archeon. Tijdens de Stad van Sinterklaas zijn er dagelijks voorstellingen van een bijzondere poppenkast over Sint en zijn Ridder. In de pietenhuisjes kunnen de kinderen verschillende opdrachten doen, zoals pakjes gooien, rijmen met de rijmpiet, kleuren met de tekenpiet, pakjes schieten met pijl en boog, schrijven met een veer en nog veel meer.  Je kunt zelfs je eigen Pietendiploma halen. Op zondag komt Sint langs bij de brunch en kun je met hem op de foto.  

Theaterdiner 

Tijdens een speciale avond vol vermaak en vertier ben je van harte welkom in het middeleeuws klooster dat is omgetoverd tot een ware middeleeuwse herberg: De Gebroken Pijl. Hier reis je terug naar het jaar 1351 en kun je zelf als middeleeuwse gast dineren. Er komt een minstreel die met zijn middeleeuwse deuntjes de avond zal veranderen in gezellig muzikaal geheel met veel zang en dans. De herberg wordt gerund door herbergier Antonius en zijn zus Cecilia. Kijk mee hoe zij omgaan met middeleeuwse problemen zoals de oorlog tussen de Hoeken en Kabeljauwen. Maar ook alledaagse problemen zoals de liefde, ambities, tweestrijd en een ongenode gast. De keukenmeester heeft groots uitgepakt met verse broden, een heerlijke soep, grote schalen middeleeuwse groente, heerlijke kip en dessert. 

Kijk voor meer informatie over alle activiteiten op www.archeon.nl