Fietsverlichtingsactie in de regio

BOSKOOP/REGIO - De jaarlijkse fietsverlichtingsactie vindt plaats op zaterdag 6 november. Fietsers kunnen die dag op tientallen locaties in onze regio, waaronder in Boskoop, Hazerswoude-Dorp en Benthuizen, gratis hun fietsverlichting laten controleren en zo nodig laten repareren. 

"Als het vroeger en langer donker wordt, is het extra belangrijk dat de verlichting op je fiets het doet", aldus de Fietsersbond Alphen aan den Rijn.

"Zonder licht fietsen in het donker is gevaarlijk voor jezelf en vervelend voor andere weggebruikers." Om die boodschap uit te dragen, en om er concreet iets aan te doen, organiseren de Fietsersbond en de gemeenten in de regio, in samenwerking met de rijwielhandelaren, weer een fietsverlichtingsactie. 

Op zaterdag 6 november kunnen fietsers bij de deelnemende rijwielhandelaren terecht om hun verlichting gratis te laten controleren. "Als reparatie nodig is, hoeft er alleen voor het materiaal betaald te worden, geen arbeidsloon dus. Als je op 6 november geen tijd hebt om naar een van de locaties te komen, kun je in de week van 8 tot en met 13 november nog bij de rijwielhandelaren terecht. Die geven dan 10 procent korting op de reparatie van fietsverlichting."

"Goede verlichting is niet alleen goed voor de veiligheid. Je voorkomt er ook bekeuringen mee. Die bedraagt 60 euro, exclusief administratiekosten", stelt de Fietsersbond. 

Meer informatie is te vinden op: www.fietsersbond.nl/alphenaandenrijn.