Gemeente koopt grond Foreestlaan

ALPHEN AAN DEN RIJN- De gemeente Alphen aan den Rijn heeft het perceel Foreestlaan 15 in Alphen aan den Rijn gekocht, zodat hier op termijn woningen kunnen worden gebouwd. Op dit perceel is nu nog Praxis gevestigd.

Praxis blijft het perceel nog maximaal vijf jaar huren van de gemeente. Dit is het eerste perceel dat is aangekocht voor de realisering van het project ‘Havenfront’.

Rijnhaven-Oost

De gemeente ontwikkelt het gebied Rijnhaven-Oost naar eigen zeggen tot een gebied waar gewoond, gewerkt en gerecreëerd wordt. Om de regie in eigen hand te houden, is op een deel van de gronden het voorkeursrecht gevestigd, zo stelt de gemeente. 

'Deze woningen zijn nodig vanwege de toenemende druk op de woningmarkt'

Dit betekent dat eigenaren in dit gebied hun grond aan de gemeente moeten aanbieden als de eigenaar wil verkopen. Wethouder Gerard van As: “De aankoop van dit perceel draagt bij aan de realisering van het project Havenfront, waarmee de bouw van woningen mogelijk wordt gemaakt. Deze woningen zijn nodig vanwege de toenemende druk op de woningmarkt en we op dit moment alleen binnenstedelijk kunnen bouwen”.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de onderstaande website:

www.alphenaandenrijn.nl/rijnhaven.