Theatergroep Mijko staat onder leiding van Marijke Kots.
Theatergroep Mijko staat onder leiding van Marijke Kots. (Foto: aangeleverd)

Toneelstuk over 65-plussers bij Swaenswijk

ALPHEN - Theatergroep Mijko is woensdag 17 november om 14.00 uur te zien bij Wijkcentrum Swaenswijk met als thema 65 PLUS. "Er gebeurt veel in Swaenswijk maar een toneelstuk is nieuw, het onderwerp is actueel."

Alle, dan geldende, coronamaatregelen worden in acht genomen. Mijko staat onder leiding van Marijke Kots, die in 1992 afstudeerde als dramadocent aan de faculteit Theater van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Naast Marijke Kots zijn de spelers Geoffrey Courchaine en Mary van der Peet.

'De confrontatie met beperkingen komen langzaam om de hoek kijken. Hoe ga je daarmee om?' 

Een toneelstuk met na afloop discussie, die onder leiding staat van oud-huisarts Eradus. "In vroeger jaren werd je met 65 jaar gepensioneerd. Dan was je klaar met werken en zat je thuis zonder opdracht. Gepensioneerden worden nu 65-plussers genoemd."

Verwachtingen

"En het begrip PLUS heeft vandaag een andere betekenis gekregen. Je kan nog heel veel of juist niet. Je wil nog ondernemen of juist niet. Je moet in beweging blijven of juist niet. Je wereld wordt groter of juist niet. Je hebt nog verwachtingen of juist niet. Dit allemaal heeft te maken met je gezondheid en je geestelijk vermogen."

Ongemakken

"De confrontatie met beperkingen, dementie en lichamelijke ongemakken komen bij PLUS langzaam maar zeker om de hoek kijken. De vraag in deze is: hoe ga je daarmee om?"

Komisch

Theatergroep Mijko gaat op speelse - komische - en serieuze wijze met deze vraag aan de gang. Entree is 5 euro en twee keer gratis koffie/thee. 

Locatie: Wijkcentrum Swaenswijk, ingang Jongkindt Coninckstraat 2b, Alphen aan den Rijn.

Informatie

Meer informatie is te vinden op de website van het wijkcentrum: www.wijkcentrumswaenswijk.nl.