Najaarslezing over Alphense politie

ALPHEN - De Historische Vereniging Alphen aan den Rijn houdt maandag 15 november om 20.00 uur voor haar leden en andere belangstellenden de tweede najaarslezing getiteld 'De Alphense politie, toen en zeker ook nu' door John Nieumeijer, politiechef Alphen aan den Rijn.

"In een turbulente wereld zou de rol van de politie onomstreden moeten zijn", aldus de Historische Vereniging Alphen aan den Rijn. "Of dat zo is en hoe de politie optreedt in uiteenlopende veiligheidssituaties in ons Alphen van toen en nu zal onderwerp zijn van een ongetwijfeld meer dan boeiende lezing door John Nieumeijer, politiechef van Alphen voor de Historische Vereniging Alphen aan den Rijn."

"Dat onze leefomgeving aan velerlei bedreigende invloeden bloot staat, zowel in de echte wereld als in de donkere en digitale kan voor niemand een nieuw feit zijn. Maar hoe staat de politie daar tegenover en hoe handelt zij om die leefomgeving leefbaar te maken en vooral te houden. En vooral ook wat kunnen burgers zelf doen om daaraan van jong tot oud hun legitieme bijdrage te leveren."

"Kortom een veeleisende klus voor John Nieumeijer om daarover zijn licht te laten schijnen en wij zijn er zeker van dat het voor velen een boeiende voordracht zal blijken te zijn."
De lezing begint om 20.00 uur. De toegang is gratis. De lezing vindt plaats bij Cools Dance & Events aan de Wilhelminalaan 17-19 in Alphen aan den Rijn. Meer informatie over de vereniging: www.histveralphenadrijn.nl.