Een voorproefje van de kunst uit de expositie.
Een voorproefje van de kunst uit de expositie. Foto: Casper Cammeraat

Nieuwe expositie Galerie Alphen Art

ALPHEN AAN DEN RIJN- Galerie Alphen Art in Alphen aan den Rijn opent vrijdag om 19.00 uur de deuren voor een nieuwe expositie. De expositie bevat werken van acht diverse kunstenaars, meent de stichting. De tentoonstelling is te zien tot en met 22 december.

De Alphense Yvette Bavelaar maakt zwartwit-portrettekeningen, gemaakt met losse poeder en grafietpotloden. Zij deed dit jaar mee met het televisieprogramma Sterren op het doek, waar haar schilderij is gekozen. ‘'Mensen raken, dat is wat ik doe'', is een veelzeggende uitspraak van Yvette.

Anka Omtzigt werkt met keramiek en laat onder meer vrouwenfiguren zien, die ze op verschillende wijze heeft vormgegeven. 

Casper Cammeraat laat fotografie zien uit een nieuwe serie: "Bewogen". Hij laat beweging tijdens de opname abstraherend werken. 

Gonny Wagner gebruikt oude schildertechnieken die ze toepast op nieuwe onderwerpen. Haar onderwerpen zijn bijvoorbeeld: stillevens, markante verlaten gebouwen, naakten en portretten. 

Het werk van Lida Plomp is geïnspireerd op de natuur waarbij zij gebruik maakt van allerlei materialen zoals zand, stenen en vondsten uit de natuur. Verder maakt Lida pyrografiekunst (de kunst van brandschilderen). 

Nanny Kooij maakt figuratieve, realistische schilderijen en schildert veelal naar de techniek van de oude meesters.

Nelly van Maanens schilderijen zijn opgebouwd uit materialen met verschillende structuren. 

Nora van Klingeren maakt textiel, veelal wandkleden en in combinatie met constructies in staal en andere materialen. Volgens de stichting maakt ze haar vilt zelf en verwerkt hierin stukken met door haarzelf met zeefdruk bedrukte zijde.

De stichting is gevestigd aan De Aarhof 41 in Alphen aan den Rijn. Ze zijn dinsdag, woensdag en vrijdag open van 12.00 tot 17.00 uur. Zaterdag zijn ze open van 11.00 tot 16.00 uur.

De stichting noemt zichzelf ook wel STA-ART, wat staat voor stichting Alphen Art. Zij zijn een kunstenaarscollectief en menen dat iedere kunstenaar deelnemer kan en mag worden. Het is een vrijwilligersorganisatie die als doel heeft op te komen voor de belangen van de aangesloten kunstenaars in de breedste zin van het woord, stelt de stichting.