Is creativiteit aangeboren of kun je creativiteit aanboren?
Is creativiteit aangeboren of kun je creativiteit aanboren? Foto: Parkvilla

Binnenkort in Parkvilla

Cultuur

Films

Eiffel

Een romantisch en waargebeurd verhaal over de liefde tussen twee mensen. Na het afronden van het Vrijheidsbeeld ligt de wereld aan de voeten van ingenieur Gustave Eiffel. De Franse overheid vraagt hem om een spectaculair ontwerp te maken voor de Wereldtentoonstelling van 1889. Eiffel houdt zich liever bezig met een ander project. Alles verandert wanneer zijn pad kruist met de grote liefde uit zijn verleden.

Spencer

Het huwelijk van Diana en Charles is al lang bekoeld. Ondanks geruchten over affaires en een echtscheiding gaan de kerstfestiviteiten door op het landgoed van de koningin. Er wordt gegeten en gedronken en gejaagd. Spencer speelt zich af tijdens deze cruciale kerstdagen in de vroege jaren 90 waarin prinses Diana besluit dat haar liefdeloze huwelijk met prins Charles niet werkt. Steven Knight ('Peaky Blinders) verzorgt het script.

Filmmarathon

Op zondag 28 november is er een filmmarathon met films van topregisseurs. De films Les uns et les autres, Do the Right Thing, In the Mood for Love en Midnight in Paris zijn afzonderlijk te bekijken tegen een aantrekkelijk tarief of via een passe-partout.

Nieuwe cursussen

Is creativiteit aangeboren of kun je creativiteit aanboren? Door niet te veel met je hoofd bezig te zijn, kun je creativiteit stimuleren. Dit geldt voor iedereen. Of je nu ergens talent voor hebt of niet. Met creativiteit kun je ontspannen en tijdens een creatieve cursus kun je elkaar stimuleren en het beste in elkaar naar boven halen. Creativiteit gaat om het lef te hebben met andere ogen te kijken en nieuwsgierig te zijn. Kom uit je comfortzone en doorbreek vaste denkpatronen. In januari beginnen de nieuwe creatieve cursussen bij Parkvilla en dat zijn er meer dan tachtig. Voor kinderen én voor volwassenen boven de tachtig. Alle cursussen zijn volgens Parkvilla onder begeleiding van bekwame en bevlogen docenten.

Serious Music Alphen

Sinds 2011 is Serious Music Alphen de vaste muziekpartner van Parkvilla. Zij houden rockconcerten met een knipoog voor de echte liefhebbers van progressieve rockmuziek. De Alphenaren Lenne Huisman en Hans van Oosten namen het initiatief en SMA is uitgegroeid tot een stichting die tien tot twaalf professionele progrock-concerten met binnen- én buitenlandse bands organiseert.

Zaterdag 27 november presenteert SMA een concert van ‘Into The Open' waarbij het in maart verschenen album ‘Destination Eternity' centraal staat. ‘Into The Open' is het project van Sander Heerings en Jan Willem Ketelaers die hun krachten bundelden om een (progressief) rockalbum te maken met als thema de reis van de menselijke ziel. Het album is zeer positief ontvangen. Zo schreef Progwereld: ‘Een puik stel muzikanten zorgt voor heerlijke muziek, vol van afwisseling, met rock en melodie als basis.' Heerings (toetsen), Ketelaers (vocalen) en de band met Robert Spaninks (drums), Ronald Martens en Martijn Balsters (beiden gitaar) en Frank Strokap (bas) bieden deze avond een unieke kans om dit prachtige album live te horen.
Meer info en tickets: www.parkvilla.nl