Woonforte en de gemeente Alphen aan den Rijn hebben een overeenkomst getekend voor de bouw van 91 woningen aan de Zaagmolenweg.
Woonforte en de gemeente Alphen aan den Rijn hebben een overeenkomst getekend voor de bouw van 91 woningen aan de Zaagmolenweg. (Foto: Woonforte)

Realisatieovereenkomst voor 91 woningen

ALPHEN - Woonforte bouwt op initiatief van de gemeente Alphen aan den Rijn 91 woningen aan de Zaagmolenweg. Afgelopen donderdag ondertekenden Gerard van As, wethouder Alphen aan den Rijn, en Monique Brewster, directeur-bestuurder Woonforte, het realisatiecontract.

"Op de Zaagmolenweg komen studio’s, twee- en driekamerwoningen voor groepen die het hard nodig hebben bijvoorbeeld jongeren en mensen na een echtscheiding. De woningen staan hier vijftien tot twintig jaar", legt de woningcoöperatie uit.

Intakeprocedure

"Zowel de gemeente Alphen aan den Rijn als Woonforte zijn blij dat zij met de tijdelijke woningen een klein stukje van de wooncrisis kunnen oplossen."

De voorbereid-ingen zijn in volle gang

De toewijzing van de woningen gaat aan de Zaagmolenweg anders dan bij andere woningen, aldus Woonforte. "We hebben straks een intakeprocedure. Op dit moment is nog niet precies duidelijk hoe die procedure eruit zal zien. Wel staat vast dat we alle woningen verhuren via Huren in Holland Rijnland, www.hureninhollandrijnland.nl. Schrijf je daarom alvast in als woningzoekende."

De voorbereidingen voor de woningen zijn in volle gang, concludeert de woningcoöperatie. 

Vergunningen

De bouw van de woningen start nadat de benodigde vergunningen binnen zijn. De verwachting is halverwege 2022. Eind december hoopt Woonforte de woningen op te leveren.