Geborgenheid in de wijk.
Geborgenheid in de wijk. Foto: Inge van Mill

Buurtbemiddeling Alphen is 25 jaar

ALPHEN AAN DEN RIJN- Al jaren adviseert Participe Alphenaren bij burenoverlast. Buurtbemiddeling brengt buurtgenoten die een conflict hebben weer met elkaar in gesprek. Getrainde vrijwilligers helpen de partijen om het onderlinge contact te herstellen en zelf een oplossing voor het conflict te bedenken. 

Iedereen wil een een ideale rustige buurt en daarvoor is goed burencontact belangrijk. Wederzijds respect en begrip is niet altijd vanzelfsprekend met veel verschillende bewoners en samenstellingen in één buurt. Voordeel is dat buurtbemiddeling gratis en vrijwillig is en de bemiddelaars zijn onafhankelijk en onpartijdig. Ook voorkomt u dat een conflict of ruzie verder uit de hand loopt en woont u weer prettig in eigen buurt. Alle gesprekken zijn strikt vertrouwelijk.

Nadat u contact met buurtbemiddeling heeft opgenomen, bekijkt Participe de situatie. Er volgt een gesprek met u en met de betreffende buren. De ervaring leert dat het zelfs mogelijk is om na één gesprek tot goede afspraken te komen.

In de gemeente Alphen aan de Rijn is buurtbemiddeling mogelijk gemaakt door de gemeente en de woningcorporaties Habeko Wonen en Woonforte. De politie is bij de uitvoering nauw betrokken. Meer informatie? 0172-427500, buurtbemiddeling@participe.nu of www.participealphen.nu.