Extra geld voor versnellen innovaties

REGIO - Er komt extra geld beschikbaar om de Zuid-Hollandse innovatiekracht nog verder te vergroten. Het fonds van InnovationQuarter, de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland, wordt uitgebreid met 63,6 miljoen euro.

"Daarmee kunnen we bijvoorbeeld startups en scale-ups helpen verder te groeien of kunnen nieuwe hightech technologieën ontwikkeld worden", aldus de provincie Zuid-Holland. De provincie Zuid-Holland stopt bijna 15 miljoen euro in het fonds. Ook de andere aandeelhouders en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat doen een storting. Het komt terecht in het eigen fonds van InnovationQuarter, IQCapital. Dit fonds heeft sinds de start in 2014 bijna 90 investeringen gedaan in 50 bedrijven. In totaal werd tot op heden ruim 70 miljoen euro geïnvesteerd in deze bedrijven, vooral in de sectoren Life Sciences (33%), Digital Technology (24%) en Hightech (20%). Daarnaast wordt er geïnvesteerd in andere sterke sectoren in Zuid-Holland: Energie, Circulair, Aerospace, Maritiem en Cybersecurity.
Gedeputeerde Meindert Stolk (Economie en Innovatie): "In Zuid-Holland zijn heel veel innovatieve ondernemers, alle topsectoren zijn vertegenwoordigd en dankzij toonaangevende kennisinstellingen is er veel expertise beschikbaar. De afgelopen jaren hebben we zorgvuldig gebouwd aan een systeem waarin zij kunnen samenwerken, want zo ontstaat innovatie. Daarmee kunnen we het verschil maken bij grote vraagstukken als de energietransitie, de circulaire economie en digitalisering, en versterken we tegelijk onze regionale economie. Daarin moeten we blijven investeren".