Betalen voor het ecopark wordt verplicht.
Betalen voor het ecopark wordt verplicht. Foto: gemeente Alphen aan den Rijn

Betalen voor Ecopark vanaf 13de bezoek

Nieuws

ALPHEN AAN DEN RIJN- Inwoners van gemeente Alphen aan den Rijn betalen vanaf 1 januari vanaf hun 13e bezoek aan het Ecopark 14,95 euro per keer. De gemeente voert het tarief vooral in om bedrijven te weren die hun grofvuil illegaal naar het milieustation brengen.

Zij zijn namelijk verplicht om hun afval af te voeren via een inzamelbedrijf. Gemiddeld komen inwoners in de gemeente twee of drie keer per jaar naar het Ecopark. Voor de meeste mensen blijft het gebruik dan ook gratis. De gemeente vindt dit belangrijk, omdat ze inwoners wil stimuleren om hun grofvuil naar het Ecopark te brengen. Dit is namelijk de duurzaamste keuze voor afvalscheiding en recycling. Bovendien leidt dit tot lagere kosten voor afvalverwerking.

Het toegangssysteem bij de poort van het Ecopark telt het aantal bezoeken per afvalpas. Na het twaalfde bezoek per jaar rekent de bezoeker bij een volgend bezoek aan de poort van het Ecopark € 14,95 af met een pinbetaling. Inwoners kunnen alleen op afspraak bij het Ecopark terecht via een reservering op de website alphenaandenrijn.nl/ecopark.

Voor het reserverings- en betaalsysteem registreert en verwerkt de gemeente persoonsgegevens volgens de voorwaarden in de privacywetgeving. Meer informatie hierover staat op de website alphenaandenrijn.nl/privacy.