Een trotse Hilde in Otweg geel.
Een trotse Hilde in Otweg geel. (Foto: IJsclub Otweg )

Tweede plaats voor Hilde

Verenigingen

BOSKOOP- Hilde Houtzager van IJsclub Otweg uit Boskoop heeft zondag 4 juli een tweede plaats in het eindklassement in de categorie senior ladies van het Radboud International Tournament (RIT) behaald. Het RIT is een 3-daags inline-speedskating toernooi met zo’n 300 deelnemers op de gecoate piste in Wervershoof en op het wegparcours in Medemblik. 

Het programma had veel onderdelen, zoals een flying lap, inline wedstrijden, afvalkoers, one-lap, puntenkoers een Build-up-race en een 1-uurs relay-race. Ondanks de coronaregels konden er toch deelnemers van 9 verschillende nationaliteiten aanwezig zijn.

Hilde was in mei aanwezig bij de officiële start van het wedstrijdseizoen inline-skaten op de piste in Heerenveen. De KNSB had van het ministerie van VWS toestemming gekregen voor het organiseren van topsportevenementen voor inlineskaters. Ze werd uitgenodigd voor de puntenkoers. Dat was een zeer spannende wedstrijd: Hilde ging in ronde 10 (van 50 rondes) onderuit in een massale valpartij. De wedstrijd werd geneutraliseerd en ze kon weer aansluiten. Hilde eindigde op een 24ste plek op dit onderdeel. In 2016 verbeterde ze het bijna 10 jaar oude clubrecord op de 1500 meter. Hilde kwam op de Uithof in Den Haag tot een knappe tijd van 2.37.60 en verbeterde het record van Desiree Tuithof.