De entree van het Boomkwekerijmuseum.
De entree van het Boomkwekerijmuseum. (Foto: PR)

Museum heeft plek voor nieuwe vrijwilligers

Verenigingen

BOSKOOP-Het Boomkwekerijmuseum heeft ongeveer tachtig vrijwilligers. Zij verrichten hun activiteiten in een van de vijf teams: Museaal, Museumkwekerij, Public Relations, Bedrijfsvoering en Onderhoud. Het Boomkwekerijmuseum is weer geopend en heeft plaats voor nieuwe vrijwilligers.

Bijvoorbeeld voor het ontvangen van bezoekers aan de balie of in de koffiecorner en het geven van rondleidingen. Verder is het de bedoeling een promotieteam te vormen om meer bezoekers te trekken. Bent u geïnteresseerd om in het gezellige museum als vrijwilliger mee te komen draaien, neem dan contact op via info@boomkwekerijmuseum.nl of 0172-217756. Daarna zal een kennismakingsgesprek volgen met de vrijwilligerscoördinator.

800 jaar Boskoop

In een permanente expositie wordt op een educatieve en aantrekkelijke manier aan de ontwikkeling van de boomkwekerij aandacht geschonken. Op 4 februari 1222 wordt de naam Buckescope genoemd in een akte, waarin beschreven staat dat graaf Willem I van Holland ‘de Heerlijkheid’/ ‘Het Ambacht’ schenkt aan de Abdij van Rijnsburg. Hij schonk de abdij daartoe 100 ponden zodat ze een schuld aan Gijsbrecht van Amstel en diens familie kon aflossen. In de twaalfde eeuw bestond het gebied uit een moeras.