Alphen Vitaal is een nieuwe partner.
Alphen Vitaal is een nieuwe partner. (Foto: gemeente Alphen aan den Rijn)

Nieuwe partners preventie en voorschoolse educatie van start

Nieuws

ALPHEN AAN DEN RIJN- Inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn kunnen sinds 1 juli terecht bij een aantal nieuwe partners van gemeente voor activiteiten en diensten op het gebied van preventie en voorschoolse educatie. Zo zet Gemeente Alphen aan den Rijn zich in voor vitale en gezonde inwoners die zelfstandig zijn en kunnen deelnemen aan de maatschappij.?

Het CJG blijft het startpunt voor alles rondom opvoeden en opgroeien. Kwadraad is de nieuwe partner die dit uitvoert. De Jeugdgezondheidszorg (het consultatiebureau en schoolartsen) blijft zoals deze nu ook is georganiseerd. Volwassen kunnen terecht bij Tom in de buurt en het Serviceplein. Tom in de buurt blijft tot het einde van dit jaar bewoners ondersteunen. Vanaf 2022 zijn er organisatiewijzigingen waarover alle betrokkenen op tijd worden geïnformeerd. BOOST verdwijnt als samenwerkingsverband. De kennis die gezamenlijk is opgedaan en nauwe samenwerking blijven behouden. Vanaf juli bieden Participe, PeuterStart (onderdeel van Junis), Bibliotheek Rijn en Venen, Parkvilla en Castellum in het kader van de preventieopdracht en voorschoolse educatie-opdracht van de gemeente activiteiten voor kinderen en jongeren aan onder hun eigen naam.

Wat verandert er

Participe is de partner voor welzijnsactiviteiten voor jong en oud. Denk bijvoorbeeld aan kinderwerk, jongerenwerk, ondersteuning van ouderen en vrijwilligersorganisaties. Buurtsportcoaches van Alphen Beweegt vallen onder de nieuwe stichting Alphen Vitaal. Peuters met een indicatie voor voorschoolse educatie krijgen voorschoolse educatie van PeuterStart, Kern kinderopvang en Shezaf.