Gamen kan leuk zijn, maar problematisch gamen met autisme niet.
Gamen kan leuk zijn, maar problematisch gamen met autisme niet. (Foto: archief ter illustratie)

Lezing autisme en gamen bij Centrum voor Jeugd en Gezin

REGIO- Het Centrum voor Jeugd en Gezin houdt de online lezing Autisme en gamen voor ouders van kinderen met (een vermoeden van) autisme.

De lezing wordt gegeven door André Parren, pedagoog en ervaringsdeskundige op het gebied van gamen.

Gamen, het is de favoriete hobby van veel jongeren. Het heeft volgens het Centrum voor Jeugd en Gezin heeft zeker veel positieve kenmerken, maar er zijn ook negatieve kenmerken. En het lijkt erop dat gamers met autisme eerder problematisch gamegedrag vertonen dan anderen.

Gamen, het is de favoriete hobby van veel jongeren

Nog meer dan bij gamers zonder autisme, heeft gamen voor de jongere mét autisme vaak een functie. Waarom is dit? In deze online lezing bespreken we wat de signalen van problematisch gamegedrag zijn. Ook vertellen we hoe je dit gedrag het best kunt begeleiden.

Autisme en game is een lezing via Zoom op donderdag 15 juli 2021 van 19.30 - 21.30 uur. Aanmelden is mogelijk via de website:

www.cjgcursus.nl.

Wat is gezond en ongezond gamen?

Wanneer is het gamegedrag van je kind gezond of ongezond? Dat hangt niet af van hoeveel uren je kind gamet, stelt het Centrum voor Jeugd en gezin. Het is wel belangrijk dat er een goede balans is tussen het gamen en andere dingen in het leven van je puber, zoals sporten, vriendschappen en school.