De nieuwighedenkeuring heeft plaats tijdens een beurs.
De nieuwighedenkeuring heeft plaats tijdens een beurs. (Foto: aangeleverd)

Nieuwighedenkeuring tijdens beurs

Nieuws

BOSKOOP- Het bestuur van de Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij (SVB) uit Boskoop houdt tijdens de najaarsbeurs van GROEN-Direkt een nieuwighedenkeuring en geeft daarmee een eerste aanzet voor weer een fysieke beurs Plantarium 2022.

Omdat dit jaar geen fysieke beurs plaatsheeft, treedt GROEN-Direkt op als gastheer voor de nieuwighedenkeuring. De najaarsbeurs is op 25 en 26 augustus. Op de eerste beursdag worden de inzendingen voor de nieuwighedenkeuring gepresenteerd en de beste nieuwigheid 2021 bekend gemaakt.

De organisatie van de nieuwighedenkeuring is in handen van de Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij. Een keuringscommissie van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen (KVBC) jureert de inzendingen. Op basis van alle beoordelingen komt één plant als beste nieuwigheid 2021 naar voren. Aanmelden van nieuwigheden kan tot 11 augustus

Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij heeft als doel het bevorderen van de handel in boomkwekerijproducten. Het onder de aandacht brengen van nieuwigheden is hierbij een belangrijke factor. Vandaar dat het bestuur heeft besloten om het vak de gelegenheid te bieden hun nieuwigheden, middels de nieuwighedenkeuring te presenteren. Jan de Vries is sinds kort de voorzitter.