Tussen de kruising Brugweg Waddinxveen en de tunnel in Boskoop volgen werkzaamheden.
Tussen de kruising Brugweg Waddinxveen en de tunnel in Boskoop volgen werkzaamheden. Foto: robert@hagendoorn.org

Werkzaamheden hefbrug en Henegouwerweg afgerond; september onderhoud bij Boskoop

WADDINXVEEN/BOSKOOP - De Provincie Zuid-Holland heeft afgelopen maand gelijktijdig onderhoud uitgevoerd op de N207 tussen Waddinxveen en Gouda en aan de hefbrug in Waddinxveen. De werkzaamheden zijn inmiddels succesvol afgerond. Vanaf afgelopen week kon het verkeer over het nieuwe gedeelte van de N207 en de hefbrug Waddinxveen. 

"Met het onderhoud aan de hefbrug Waddinxveen en de N207 zorgen we voor de bereikbaarheid van Zuid-Holland. Vanaf begin september staat nog groot onderhoud gepland op de N207 tussen Boskoop en Waddinxveen", aldus de provincie Zuid-Holland.

De hefbrug Waddinxveen was toe aan tijdelijk onderhoud, stelt de provincie. De brug is opnieuw geverfd om te beschermen tegen roest. Ook zijn de hijs -en neerhaalkabels van de brug vervangen. De werkzaamheden zijn succesvol volgens planning afgerond, aldus de provincie. Op de N207 tussen Waddinxveen en Gouda is de weg opnieuw geasfalteerd. "Op het fietspad zijn de tegels vervangen door betonnen platen. Die zorgen voor meer veiligheid en comfort. Daarnaast is voor de veiligheid van weggebruikers een duidelijk scheiding gemaakt tussen de weg en het fietspad en hebben beide weghelften een duidelijke belijning. Het fietspad ter hoogte van Henegouwerweg 114 is verbreed."

Vanaf begin september voert de Provincie Zuid-Holland groot onderhoud uit aan de N207 tussen Waddinxveen en Boskoop. De weg is hierdoor vier weken afgesloten tussen de kruising Brugweg in Waddinxveen en de tunnel in Boskoop. "Tijdens deze afsluiting wordt de N207 ook hier door verschillende maatregelen veiliger gemaakt voor alle weggebruikers", aldus de provincie.

De planning ziet er naar verwachting als volgt uit: van 3 september tot en met 4 oktober wordt er groot onderhoud uitgevoerd ter hoogte van Den Ham; tussen de kruising Brugweg Waddinxveen en de tunnel in Boskoop. Voor het onderhoud heeft de provincie onderzocht welke verbeteringen voor de verkeersveiligheid mogelijk en wenselijk zijn. In 2018 zijn er twee bijeenkomsten geweest. "We hebben tijdens deze avonden samen met de aanwonenden langs de N207 tussen Gouda en Boskoop de veiligheidsknelpunten en mogelijke oplossingen in kaart gebracht."

De maatregelen die worden uitgevoerd zijn het verduidelijken van de invoegstrook vanuit Boskoop met borden en markering op de weg. Ook wil de provincie illegaal uitvoegen voorkomen.