Oproep aan alle 50-plussers

ALPHEN AAN DEN RIJN - Wilt u als 50-plusser de politiek aanspreken? Dat kan op de seniorenbijeenkomst op woensdag 17 november in Avifauna aan de Hoorn in Alphen aan den Rijn. "Wij stellen u de vraag: hoe denkt u over onze gemeente? Wilt u iets zeggen over het sociaal domein, de plaatselijke politiek en hun aanpak? Dan kunt u dit kenbaar maken aan het Overleg Samenwerkende Ouderenorganisaties (OSO). De ingezonden suggesties, ideeën en opmerkingen worden besproken met personen die betrokken zijn met het sociaal domen en de politieke partijen."

Het inzenden van suggesties en ideeën kan voor 18 augustus naar: seniorenbijeenkomst@oso-alphen.nl. Uit de inzenders worden twee senioren uitgenodigd om hun bijdrage te komen toelichten op 17 november in Avifauna. 

De bijeenkomst in november heeft als hoofdthema 'Prettig ouder worden is een uitdaging'. 

"Waar kan uw inzending over gaan? Over de politiek dichtbij: gemeenten hebben er de afgelopen jaren steeds meer taken bij gekregen, die ze naar eigen inzicht mogen uitvoeren. Denk aan zorg, participatie en de fysieke leefomgeving. Dit legt een grote verantwoordelijkheid bij raadsleden en bestuurders."

"Het OSO wil daarom politiek dichtbij mensen. Politici die weten wat er speelt en rekening houden met sociale belangen, niet alleen met rendement", stelt het Overleg Samenwerkende Ouderenorganisaties (OSO).

Inzendingen kunnen ook gaan over 'mensen centraal, niet de regels'. "Inwoners moeten kunnen volgen en begrijpen wat onze gemeente doet.